nyttigare och glutenfria havrescones

Här laddar jag med grym frukost innan jag ska till Rosa Skrot och köra pass med Lovisa. Idag bakade jag ljuvliga glutenfria scones på havremjöl och sojamjöl och till det åt jag kesella och keso med hallon och min egen müsli. 

Recept glutenfria havrescones 

1 dl sojamjöl 
2 dl havremjöl (mal egna havregryn eller köp färdigt i glutenfria hyllan) 
1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker) 
40g smör (rumsvarmt) 
1 tsk bakpulver 
1,5 dl naturell yoghurt 
en nypa salt 

Blanda allt torrt, dela sedan smöret i mindre bitar och blanda i mjölet. Ha sist i yoghurten och blanda till en kladdig smet. Klicka ut två kakor på en plåt och grädda på 200 grader i ca 20 minuter. 

Ät som de är eller med smör och ost eller annat smarr som hör helgfrukost till!