vänner och Vita Bergen

Igår fick jag äntligen träffa min fina Kristin igen. Hon som ju fortfarande bor i Bangkok och därav inte kan ta en fika med när lusten faller på.
Och när jag ändå är inne på det ämnet, vänner alltså så himla viktigt det är. Jag har ganska många vänner som jag verkligen jobbar på att träffa regelbundet för jag vill ha kvar dem i mitt liv. En del säger att de aldrig prioriterar bort sin träning, jag är mer av den typen som prioriterar bort träning för häng med vänner. Dels för att träning kan man i stort sett göra när som helst, dygnet runt och för min del tillför oftast vänner mer energi än träning. Men i en perfekt värld finns ju tid för allt.

Jag får en känsla av att många personer i min ålder (med sambo och barn) inte riktigt tar sig tid för vänner, att man hellre stannar hemma i soffan eller umgås med sin sambo för det är bekvämt. Eller sorgligt nog kanske man tappat sina vänner på vägen genom livet och inte har så många riktiga vänner längre. Rätta mig gärna om jag har fel.
Det är inte helt lätt att träffa nya vänner när man blir äldre och visst man kanske träffar folk att hänga med som har barn i samma ålder men för mig är det stor skillnad mellan vänner och hängkompisar. Och därför så viktigt att visa hur viktiga de är för mig och priorotera dessa möten.

Jag försöker också resa en del med mina vänner och det kan jag verkligen rekommendera, byt ut vardag mot tre dagar i en storstad med en fin vän. Toppenrecept för att ladda batterierna och släpp det dåliga samvetet, det är bra att för alla att pappor får ensamtid med barn också. Eller farföräldrar-tid. Se det som något positivt.

Men iallafall då så beökte vi igår Nytorget för att handla sallad på Vurma och sedan gå upp till Vita Bergen för picknick. Senare tog vi båten till sjöstan, hängde på Göteborg på trappan vid vattnet medan solen gick ned och pratade om livet. Stort och smått. Fin kväll med fin vän som jag saknar här i Stockholm.