frukostfavoriter


Enligt mig är frukosten bästa målet på hela dagen. 
Jag älskar frukost, hoppar aldrig över den och här kommer mina frukostfavoriter; 

Bananpannkaka med variation. Ibland bara en mosad banan, blandat med ett ägg stekt i kokosolja och serverad med eller utan hallon/kesella/keso. Ibland tillsätter jag ett extra ägg, kokos och en näve havregryn. Ibland en klick jordnötssmör med eller utan kakaonibs. Och så vid lyxigare tillfällen denna chokladpannkaka

Gröt. Mest på vintern och alltid fiberhavregryn med en klick kokosolja, bär och frön samt mjölk. Extra bra tillsammans med 1-2 kokta ägg för få mättnaden att bestå till lunch. 

Kvarg blandat med lite lättyoghurt eller keso. Toppar med hemmagjord müsli, bär, frukt och nötter. Oftast med ett kokt ägg till.

Mugcakes. Enkelt, snabbt och jättegott. Just nu är min favorit denna med jordnötssmör och kokos. Serveras med hallon och med eller utan kvarg/keso. 

Bättre hemmagjort bröd. Mandelmjölsbröd som man gör i micro. Eller LCHF frallor

Finn Crisp vid stress som jag toppar med skinka/avocado/keso/örtsalt. 

Smoothies. Oftast gjorda på krämig kokosmjölk, en halv banan och en näve hallon. Ibland gjorda på kvarg/mjölk/hallon/vaniljpulver. När jag känner mig supernyttig bladpsenat/avocado/pressad apelsin/ingefära och det som finns hemma. Alltid kokt ägg till.