boktips sommaren 2013

Detta är de böcker jag läste under vår resa i Grekland och jag måste säga att alla var bra – hur ofta händer det?!
En man som heter Ove – Fredrik Backman: Finaste boken på länge. Ove är runt 60, bitter kan tyckas, har en förkärlek för SAAB och är ordningsman uti fingerspetsarna. Blir bättre för varje sida och på slutet fälls både en och två tårar.

Två soldater – Roslund och Hellström: Före Husbykravallerna skriver Roslund och Hellström Två soldater som handlar om Gabriel och Leon. Uppvuxna i Råby, förorten som brinner fyra gånger per dygn, där inga affärer längre vågar ha öppet och där gängkulturen är stark. Barn som blir gängmedlemmar innan de slutat mellanstadiet, som inte kan straffas innan de är 15 år och saknaden efter pappor. Brilliant.

Livet efter dig – Jojo Moyes: Lou tar jobb som sällskapsdam till totalförlamade Will för hon behöver pengarna. Wills mamma anställer Lou för att Will inte ska ta livet av sig. Lite så. Fin fin bok som man läser snabbt.

En nypa salt – Maria Goodin: En fin berättlsee om Meg och hennes något märkliga och ensamstående mamma. Må bra bok.

Blå koral – Louise Boije Af Gennäs: Fortsättningen på Högre än alla himlar. Lättläst bok men med ett beskrivande av tsunamin och stormen Gudrun som gör att man sitter i solstolen med suddig blick. Går inte att sluta läsa.

Svikaren – Katarina Wennstam: Jag älskar Katarina Wennstam Jag slukade Smuts, Alfahannen och Dödergök. Denna handlar om våld och vad som tolereras och inte i fotbollens värld.