En lördag i Rom

Detta var hotellfrukosten varje dag. Frukost i Rom betyder socker. Crossianter med florsocker, sockerkaka, vitt bröd, marmelad, någon form av korvbröd och kaffe/te samt saft. Nja.

Efter denna sockerkick gick vi till Colloseum - mäktig byggnad.

Vidare över ön Isola och floden till Trastevere och där ville vi vara kvar. Så himla fint; små och smala gränder, lägre priser, färre turister och exakt så man tror Italien ska se ut. Där drack vi espresso, åt en gudomlig varm smörgås med parma och mozzarella och fick se ett italienskt bröllop i Roms äldsta kyrka.

Det var strålande sol, 30 grader och vi bestämde oss för att gå upp till Gianicolo, en utav de 7 kullarna i Rom. Därifrån ser man hela staden och det var värt den svettiga promenaden.

När kvällen kom var vi väl värde en mojita på en takbar för att sedan äta middag i Trastevere och avsluta med Roms bästa glassbar som ligger på Via Arenula 25 - namnet kommer jag dessvärre inte ihåg. Vi gick loss på mojitoglass för att följa kvällens tema och den tillsammans med hallonsorbet var en dröm.