onsdag och bästa köttbullarna
/
Det börjar äntligen bli en fröjd att åka båt till och från dagis igen! Det är alltid mysigare än buss och tunnelbana men ganska kallt i drivis och snöstorm. Vi tog en rejäl långpromenad hem idag i det vackra vädret och sådana här dagar älskar både jag och A fleecefodrade galonkläder.
Sen gick vi hem och stekte grymma köttbullar.
Som familjen åt med pasta och broccoli och som jag åt med broccoli, keso och grönkål stekt med ägg. Jag gör alltid samma recept på köttbullar då det är en succé och det inte finns någon anledning att byta.
Recept köttbullar
0,5 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
500 g nötfärs
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i 10 minuter. Hacka löken och blanda sedan i allt en en bunke. Knåda tills det blir en jämn smet.
Rulla till bollar, stek på hög värme i ett par minuter så de får bra stekyta och låt de steka klart på insidan i ugnen, 15-20 minuter på 150 grader.
Sen gick vi hem och stekte grymma köttbullar.
Recept köttbullar
0,5 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
500 g nötfärs
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i 10 minuter. Hacka löken och blanda sedan i allt en en bunke. Knåda tills det blir en jämn smet.
Rulla till bollar, stek på hög värme i ett par minuter så de får bra stekyta och låt de steka klart på insidan i ugnen, 15-20 minuter på 150 grader.