Knäckig kladdkaka - så blev den



Jo så var det ju det här med kladdkakans dag då. Sveriges godaste knäckiga kladdkaka blev ju aldrig bakad den onsdagen och fikabesöket på lördagen fick vattkoppor så denna kaka fick bli en fars dag kaka. 

God? Absolut. Söt? I allra högsta grad. Jag serverade den med vispad grädde och det var grymt men jag tror nästan att jag är så trist och säger att jag föredrar helt vanlig kladdkaka utan knäckigt täcke, fylld med dumlekolor och geisha, utan mint och lakrits och allt vad folk tycker att de ska spexa till kakan med. 

Receptet på den knäckiga kladdkakan kommer här:

Kladdkakan 
50 g Smör 
1 ägg 
1 ½ dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
2 msk kakao 
1 dl vetemjöl 
½ dl sirap 

Knäcksmet 
100 g smör 
1 dl strösocker 
½ dl sirap 
½ dl vispgrädde 
1 dl havregryn 
1 dl vetemjöl 
½ tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 

Smörj och bröa en fom med löstagbar kant (jag använde kokos och det gick minst lika bra). Gör först själva kladdkakan genom att smälta smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt, ha i resten av ingredienserna och blanda - häll ut smeten i formen. 
Smält sedan smöret till knäcksmeten. Ha i grädde och sirap i kastrullen och sist i med de torra ingredienserna. Blanda väl och bred ut över kladdkakan. 
Grädda på 200 grader i 30 minuter och låt svalna.