Muffin i kopp, klar på 2 minuter.

När jag är sjuk vill jag äta hela tiden. Jag vet, en del personer tappar matlusten men jag är precis tvärtom - jag blir uttråkad och vill äta allt jag kommer över. Testade på detta med nyttig snabbmuffins i kopp här om dagen; resultat - helt ok men inte som en muffin från muffin bakery om man säger så.
Först hade jag i ett ägg och en äggvita i en hög tekopp och vispade. Tillsatte en tsk stevia strö och 0,5 tsk fiberhusk och vispade lite till. I med 1 dl mandelmjöl och ca 0,5 dl fiberhavregryn och vispa till en smet. Sen hade jag i himla massa kanel, lite rivet äpple och ett par msk osötad, ekologisk äppelmos. (Man kan såklart ha i vad man känner för - banan, cacaonibs, kokos, hallon, blåbär..) Rör runt och in i micron på full effekt i 2 minuter. Klart.
Och för att fixa till knaprig skorpa - in i ugnen med bara övervärme på (ca 150 grader) i 10-15 minuter. Som ni ser valde jag att ha över min muffin från tekoppen till en ugnsform då jag blev rädd att spräcka min fina mugg - men det funkar säkert det med.  
Ät med massor av mer kanel, varma hallon eller bara som den är!