Chokladmousse a la ingefära/citron
/
Ikväll när chokladsuget slog till svängde jag ihop en grym chokladmousse för första, men inte sista gången. Trist nog är det ju så mörkt om kvällarna att man får ta foton inomhus under lampor - men även om bilderna kunde blivit bättre kunde nog inte moussen blivit godare.
Egentligen behövs bara 4 ingredienser till denna succé;
100g marabou premium lemon & ginger
3 dl grädde
1 äggula
jordgubbar/hallon/blåbär eller vad man nu har hemma.
Ha i en skvätt grädde i en kastrull, värm och rör sedan i chokladen till allt smält till en smet/sås - rör i en äggula. Vispa resten av grädden fluffig, låt chokladkrämen svalna något och rör sedan i den i grädden. Lägg upp i glas eller mindre skålar och ställ in i kyl/frys i någon timme. Servera med massor av bär på toppen.
A piece of heaven.
Egentligen behövs bara 4 ingredienser till denna succé;
100g marabou premium lemon & ginger
3 dl grädde
1 äggula
jordgubbar/hallon/blåbär eller vad man nu har hemma.
Ha i en skvätt grädde i en kastrull, värm och rör sedan i chokladen till allt smält till en smet/sås - rör i en äggula. Vispa resten av grädden fluffig, låt chokladkrämen svalna något och rör sedan i den i grädden. Lägg upp i glas eller mindre skålar och ställ in i kyl/frys i någon timme. Servera med massor av bär på toppen.
A piece of heaven.