Salamipaj a la lchf

Igår testade jag att göra paj på mandelmjöl och sesamfrön - alltså paj utan kolhydrater a la lchf. 
Själva botten gjordes av 
3,5 dl mandelmjöl 
0,5 dl skalade sesamfrön 
1 tsk salt 
50g rumsvarmt smör 
0,5 msk fiberhusk 
1 ägg 

Jag mixade mandelmjöl och sesamfrön med stavmixern en pyttestund sen i med resten och knåda ihop till en pajdeg. Tryck ut den i en pajfrom med löstagbar kant, nagga med en gaffel i botten och så in i kylen 20-30 minuter. 
Förgrädda sedan pajskalet på 200 grader i 10 minuter. 
Sen fyllde jag pajen med lite av det som fanns hemma; rödlök, vitlökssalami, brieost och oliver. Sist hällde jag på en äggstanning gjord på 4 ägg, 2 dl matlagningsgrädde samt salt och peppar. 
In i ugnen på 175 grader i 45 minuter sen ut och stå till sig något innan servering tillsammans med en ruccolosallad. 
Resultat: Gillar - mycket! 
Downside: Galet svårt att diska rent formen.