Frökex
/
Mina frökex blev galet goda och jag äter dem som chips, kanske inte det bästa men åh det går inte att motstå!
Recept Frökex
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
ca 1 msk kokosolja
1 äggvita
vatten
flingsalt
Blanda fröer, olja och äggvita i en bunke. Tillsätt lite vatten så alla fröer blir fuktiga men det ska inte bli rinnigt bara så de ser blöta ut. Lägg över ett lock och låt stå i ca 45 minuter så de sväller.
Lägg över på ett bakplåtspapper och försök bred ut det så mycket som möjligt, strö över flingsalt. Man kan lägga ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla på papperet men då får man se till att det inte blir för tunt (bränns då lätt och går ej att bryta). Grädda på 150 grader i ca 40 minuter och slå sen av ugnen, öppna luckan (en liten glipa) och låt kexen stå kvar på eftervärme tills ugnen är sval. Ta ut och bryt i bitar och förvara i burk med lock.
Lägg över på ett bakplåtspapper och försök bred ut det så mycket som möjligt, strö över flingsalt. Man kan lägga ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla på papperet men då får man se till att det inte blir för tunt (bränns då lätt och går ej att bryta). Grädda på 150 grader i ca 40 minuter och slå sen av ugnen, öppna luckan (en liten glipa) och låt kexen stå kvar på eftervärme tills ugnen är sval. Ta ut och bryt i bitar och förvara i burk med lock.