köttfärsomelett och helgplaner

Dagen kom och försvann och imorgon är det redan fredag igen, fantastiskt! I helgen tror jag att vi ska försöka besöka nån loppis, det händer inte så ofta men såg att det var två loppisar nära där vi bor så bästa att passa på. Jag ska även på ett par bloggevent, hinna till gymmet och så hade jag tänkt fixa balkongen men det kan jag ju skjuta upp eftersom det ska komma snö fredag och lördag. Jag går inte ens in på vad jag tycker om det...
Efter förskolan idag gick vi som vanligt till parken för att spana in grisarna och leka lite. Sen gick vi, lagade mat och Aramis var galet trött - somnade vid 19 så fort han la huvudet på kudden.
Dagens middag blev denna köttfärsomelett, väldigt god och väldigt mättande (bilden gör den inte rättvisa - den här formen skulle vara till 4 personer men vi får minst ut 6-7 portioner kan jag lova. 

Köttfärsomelett  

1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
3 msk tomatpuré 
timjan 
3 msk vatten 
500g nötfärs 
salt och peppar 
4 ägg 
2 dl grädde (jag använde matlagningsgrädde) 
0,5 dl lätt creme fraiche 
2 dl riven ost med lite smak 

Börja med att blanda äggen och 1 dl grädde samt lite salt och peppar i en bunke. Häll ned det i en smörad ugnsform och stäl in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Stek hackad vitlök, hackad gul lök och köttfärsen, ha sedan i tomatpure, salt, peppar, vatten och lite timjan. Koka tills vattnet försvinner. Ta ut äggsmeten ur ugnen, höj temperaturen till 225 grader. Blanda 1 dl grädde, creme fraiche och riven ost i en skål. Lägg ut köttfärsen ovanpå äggsmeten, häll sedan över oströran och ställ in i ugnen 10-15 minuter (osten ska få lite färg). 
Middag utan kolhydrater är redo att serveras gärna tillsammans med en sallad.