bröd utan kolhydrater

Efter denna helg full av socker och onyttigheter känner jag att ett nyttigare liv är på sin plats. Häromdagen bakade jag bröd nästan helt utan kolhydrater och här kommer det superenkla receptet, du behöver:
4 dl krossade linfrön 
150 g valnötter (går bra att byta ut mot solrosfrön el dyl) 
2 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver 
1 msk brödkrydda 
1 tsk salt 
6 ägg 
1 burk (250g) kesella 10% 

Mixa linfrön, fiberhusk, salt och bakpulver med stavmixer tills det blir som ett mjöl. Hacka valnötterna grovt och ha dom också tillsammans med brödkrydda. Ha sedan i kesella och ägg och blanda till en smet. Klä en brödform i bakplåtspapper och klicka i smeten som är ganska så kompakt i formen, grädda på 175 grader i 70 minuter (långt ned i ugnen). 
Hur det smakar? Ja inte lika gott som ett nybakad surdegsbaguette men bra mycket godare än annat kolhydratsfritt bröd som mest smakar ägg. Bäst passar det ju till en matigare macka med ägg, tonfiskröra eller liknande - inte lika smarrigt att äta med bara smör. Men jag ger det ändå tummen upp och det mättar som inget annat, en sån här äggmacka lägger sig som en stor tyngd i magen :)