Samed Villa, Koh Samet

Vi har, som ni vet, besökt Koh Samet väldigt många gånger. Vi har dessutom testat minst 10 olika boende på ön och de senaste gångerna har vi bott på Samed Villa.

Stället ligger i slutet av Ao Phai stranden och består av små och stora bungalows. Vi bodde denna gång i en family villa med ett vanligt rum och ett lite mindre rum med dörr emellan - pris runt 650 kr natten. Rummen är väldigt basic med säng, liten tv, kyl, badrum och ac och papperstunna väggar så ja, riktigt lyhört.

Samed Villa ligger på stranden, i hörnet, och har ingen pool (vilket vi inte saknade) och det är väldigt lugnt.

Sanden är vit och sammetslen, inte en sandfluga i sikte och runt klockan 06 ser det ut så här.

En timme senare ser det ut så här. Varför? Jo för stället är numera överbefolkat av svenskar och tyskar som älskar att paxa solstolar redan före klockan 07. Sist jag och Micke bodde här var för två år sedan och stället var halvfullt, man kunde få en solstol när som helst på dygnet och det var en mer laid back feeling. Nu påminner det om en veckas charter där dagen ska vara så inrutad som möjligt, man ska ligga i sin bestämda solstol mellan 10-16 och möjligtvis resa sig för lunch och en öl innan man är tillbaka i stolen och läser sin Liza Marklund pocket.

Detta är en del av restaurangen där man får frukostbuffé på morgonen, de har thaimat och lättare luncher och på kvällen flyttar serveringen ut till stranden där det grillas. De har mycket bra priser och trevlig personal men jag tror inte att vår beställning blev rätt en enda gång, det var alltid någon som fick fel rätt eller som inte fick mat alls.

Utsikten när man äter frukost runt 07 är outstanding.

Frukotbuffén är inget speciellt utan påminner om väldigt många ställen i Thailand. Lite frukt och grönsaker, toast, några thairätter, korv, bacon, äggstation, juice, kaffe och yoghurt.

När solen börjar gå ned dukas bord och stolar upp på stranden och det bjuds på bbq mellan 18-21.

Och självklart har de eldshow som underhållning. 

Förra gången jag var på Samed Villa älskade jag det, jag har rekommenderat till otaliga personer som mailat mig och nu ser det ut som jag skjutit mig själv i foten... Det är inget fel på stället, det är fortfarande mysigt, rent, fräscht, bra personal, fin strand men den genuina känslan som fanns är borta. Jag befarar att man snart kommer kunna köpa Aftonbladet på stället och beställa köttbullar i menyn om ni förstår mig. Men det som drar ned betyget mest är faktiskt stranden, att den är så full av folk att man näst intill ligger i armhålan på personen bredvid är inte ok. Inte heller det faktum att det inte finns en solstol kvar att sitta i 7:05. Ett stort plus till familjerum som är grymt prisvärda om man är flera och de har spjälsängar (men endast 1 barnstol i hela restaurangen). Wifi finns, på rummet fungerar det sådär men i lobbyn är det stark signal. För mig så var nog detta sista gången jag bodde här (men man ska aldrig säga aldrig det genuina kanske finns kvar när det inte är december och högsäsong) då det inte riktig är vad jag är ute efter men för en del är det säkert ett drömboende. När vi åker tillbaka till Samet på fredag ska vi testa ett helt nybyggt boende så får vi se hur det står sig mot Samed Villa.