Finns kesella i Thailand?
/
Jag kommer säkerligen få kommentarer om detta inlägg men jag tycker verkligen det är svårt att hitta bra, hälsosam mat här i Thailand, speciellt lunch. Vanligtvis äter jag keso, tonfisk, matigare sallader, bönor, ägg, kycklingfile liksom ren mat.. Här är det mest ris/nudlar som gäller, de har väldigt mycket socker i allting och ja jag vet liksom aldrig vad jag ska äta på lunchen. 3 dagar i rad har jag blandat keso (som är svindyr) med tonfisk och avrundat med vattenmelon. Även fast jag har minst 10 matvagnar på bara min gata som serverar nudelsoppa, pad that, fried rice, friterad kyckling, vårrullar, korvar så är jag inte nöjd för det är inte vad jag vill ha till lunch. Oftast är min räddning salladsbaren på Tops där man får plocka själv men utbudet är mest salladsblad, tomat, gurka, morot, majs etc och de mer matigare alternativen saknas. Men nu till den stora frågeställningen med detta inlägg; är kesella en svensk grej eller kan man få tag på det utomlands? Har för mig att kesella bara ett Arla-namn eller så och att det riktiga ordet är kvarg eller? Kesella hör till mina 10 basvaror hemma i Sverige men nu har jag kollat på typ 10 butiker här, men vet ju inte ens vad jag letar efter.. Någon som har koll på kostbegrepp?