Kladdkakecupcakes med baileysfrosting


Och så kör vi ett till recept på en gång. Dessa cupcakes går inte att sluta äta, beviset är festen i fredags då de tog slut först och många ville ha receptet. So here goes; 

Kladdkakemuffins 
2 ägg 
2,5 dl socker 
4 msk kakao 
1 tsk vaniljsocker 
1,5 dl mjöl 
1 krm salt 
100g smör 
(lite smält mörk choklad, typ en halv kaka 70%) 
Smält smöret och rör i den mörka chokladen. Vispa ägg och socker med elvisp och ha sen i smör/chokladblandningen och vispa igen. Ha i mjöl, kakao, vaniljsocker, och salt och rör till en smet. Jag gjorde minicupcakes, fyllde formarna till 2/3 delar och gräddade på 175 grader i 10 minuter. Det blir ca 30 små cupcakes. Låt svalna och ställ sedan in i kylen/frysen. 

Baileysfrosting 
100g rumsvarmt smör 
2 msk Baileys 
3 dl florsocker 
Blanda allt med elvisp tills smeten är utan klumpar, ta sen ur cupcaks ur kyl/frys, bred ut frostingen, dekorera (jag använda strösselhjärtan) och in i kylen igen. De bör inte stå framme för länge innan de ska ätas då de är rätt kladdiga i mitten.