Pepparkakscupcakes med philadelphiafrosting

Jag bjöd på två olika sorters cupcakes i fredags kväll. Ena sorten var dessa - pepparkakscupcakes med philadelphiafrosting.

Recept
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 dl mjöl
0,5 dl lingonsylt
100g smör
1 påse pepparkakskryddor
1,5 dl naturell yoghurt 3%
Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda i äggblandningen. Ha sedan i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och lingonsylt. Rör i pepparkakskryddan och ha sist i yoghurten. Jag gjorde minicupcakes, det blev ca 40 st (häll i smet i 3/4 av formen), grädda i ugnen på 175 grader i 9-10 minuter. Låt svalna.

Frosting
50g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
5 dl florsocker
saften av 1 citron
Blanda allt till en slät smet med elvisp. Se till att cupcakesen verlkligen svalnat innan du lägger på frostingen. Dekorera med valfritt strössel, jag använda guld/silver kulor.