LCHF cheesecake alt nyttigare cheesecake

Igår när vi hade kalas här hemma ville jag även bjuda på något som inte var baserat på socker och vetemjöl och alltså något nyttigare men ändå ett bakverk - resultatet blev en egen komponerad cheesecake; Halloncheesecake med choklad- och kaffesmak.
Recept
3 ägg
1 dl sukrin
kakao
snabbkaffepulver
3 dl vispgrädde
vaniljpulver
200g philadelphiaost
hallon

Börja med att separera äggvitan från äggulan. Vispa äggulorna med sukrin, gärna med elvisp. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan bunke. Blanda ned osten i äggulorna med elvisp. Ha i kakao och kaffepulver och blanda. Smaka av hur stark smak du vill ha men jag skulle säga ett par msk kakao och nån msk kaffepulver. Vispa grädde fluffigt i en tredje bunke och tillsätt 1-2 tsk vaniljpulver. Rör sedan försiktigt ned grädden i äggsmeten. Till sist rör man försiktigt ned äggvitorna i smeten. Häll i smeten i en form med löstagbar kant, in i frysen i 4-5 timmar (jag gjorde misstaget att ha in den alldeles för länge i frysen utan att packa in den vilket resulterade i en något för isig kaka - undvik!) och ta fram 45 minuter innan servering. Garnera med hallon innan du skär upp den.