LCHF cheesecake alt nyttigare cheesecake
/Igår när vi hade kalas här hemma ville jag även bjuda på något som inte var baserat på socker och vetemjöl och alltså något nyttigare men ändå ett bakverk - resultatet blev en egen komponerad cheesecake; Halloncheesecake med choklad- och kaffesmak.
Recept
3 ägg
1 dl sukrin
kakao
snabbkaffepulver
3 dl vispgrädde
vaniljpulver
200g philadelphiaost
hallon
Börja med att separera äggvitan från äggulan. Vispa äggulorna med sukrin, gärna med elvisp. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan bunke. Blanda ned osten i äggulorna med elvisp. Ha i kakao och kaffepulver och blanda. Smaka av hur stark smak du vill ha men jag skulle säga ett par msk kakao och nån msk kaffepulver. Vispa grädde fluffigt i en tredje bunke och tillsätt 1-2 tsk vaniljpulver. Rör sedan försiktigt ned grädden i äggsmeten. Till sist rör man försiktigt ned äggvitorna i smeten. Häll i smeten i en form med löstagbar kant, in i frysen i 4-5 timmar (jag gjorde misstaget att ha in den alldeles för länge i frysen utan att packa in den vilket resulterade i en något för isig kaka - undvik!) och ta fram 45 minuter innan servering. Garnera med hallon innan du skär upp den.