LCHF (frö)bröd - med keso och ost
/Idag testade jag att baka ett fröbröd a la lchf och jag blev så glad, så glad när det var klart för det smakar verkligen bröd, ger tuggmotstånd och gick på 5 minuter att kladda ihop.
Smeten. Blanda 3 ägg, 3 dl riven ost (med lite smak, jag använda lagrad prästost), 2 msk keso, 1 msk majonnäs och 1,5 tsk bakpulver. Ha sedan i 5 dl blandade frön (jag tog linfrön, pumpafrön och solroskärnor). Blanda ihop till en blöt smet.
Kladda ut det på en plåt ca 2 cm i tjocklek, det sväller inte överdrivet mycket i ugnen.
Grädda i 15 minuter på 225 grader i mitten av ugnen. Låt sedan svalna, skär upp i portionsbitar and enjoy.
Kladda ut det på en plåt ca 2 cm i tjocklek, det sväller inte överdrivet mycket i ugnen.
Grädda i 15 minuter på 225 grader i mitten av ugnen. Låt sedan svalna, skär upp i portionsbitar and enjoy.