2 veckor på LCHF
/Så har det gått två veckor utan att jag fuskat en enda gång. Jag har ätit min turkiska yoghurt, mycket ost/skinkomeletter till lunch, middag med kyckling/köttfärs och en del broccoli/blomkål. Inte en endaste godis/kaka har jag ätit förutom LCHF kladdkakan. Inget ris/bröd/pasta, inte en enda böna, inga frukter och ingen glass. Det går mycket lättare än vad jag trodde men jag är fortfarande inte övertygad om att detta är den sanna livsstilen för mig. Jag är fortfarande sugen på godis ibland, kan drömma om nybakat bröd men saknar inte alls pasta och ris. Jag har huvudvärk längre men illamåendet kommer och går. Jag upptäckte denna vecka att jag blir väldigt lättpåverkad av alkohol utan kolhydrater i kroppen och det tar längre tid för levern att göra sig av med alkoholen - dvs dagen efter ett glas vin kändes det mer som jag druckit en hel flaska själv. Magen mår fortfarande bättre men svullnar ibland (kan bero på alla mjölkprodukter jag nu äter som yoghurt, ost, keso, grädde, creme fraiche och kesella) men inte alls som innan och jag är mycket piggare både morgon och kväll..
Jag vet att antagligen skulle mitt sockersug dämpas betydligt om jag bara kunde släppa till och äta mer fett, men det känns fortfarande fel att laga mat på vispgrädde när det finns matlagningsgrädde. Jag tror även det är mycket psykiskt, jag tror att jag kommer gå upp 10 kg om jag börjar äta det fett som LCHF förespråkar. Nu kör jag en vecka till utan undantag, ska försöka släppa min fettskräck och så får vi se vilket beslut jag fattar när dessa tre veckor är över.
Jag fick låna boken här ovan av en kompis, slukade den och om den stämmer är jag grymt imponerad vilka resultat man kan få med sin träning genom LCHF kost. Mycket bra recept fanns det också i den som ska testas i veckan. Jag tar gärna emot råd, tips och synpunkter kring detta - rookie som jag är!