resten - Japan















Under sommarmånaderna bär många sina fina sommaryukatas/kimonos. Jag tycker det är så snyggt och jag köpte hem en till mig själv i mörklila/rosa som jag svassar omkring i hemma och känner mig som en japansk donna i.

Jag hittade mitt andra hem.







Dessa apparater finns överallt, ni vet man lägger i ett mynt och ut kommer en liten leksak. I Japan går de under namnet gatcha gatcha, det kommer av hur de låter. Solklart när man tänker på det.



















I motsats till Bangkok cyklas det väldigt mycket i Japan och staden är uppbyggd för promenad och cykel med fungerande gång/cykelbanor.

Tokyos operahus.




















Shibuya i Tokyo.

En känd hundstaty i Shibuya, Tokyo. Denna hund heter Hachikō och kom till Tokyo 1924 med sin ägare, en professor vid ett universitet. Varje dag efter jobbet mötte Hachiko sin professor Ueno vid Shibuya stationen. En dag dök aldrig professorn upp, Hachiko väntade och väntade, men förgäves. Det visade sig att Ueno fått en stroke och dött omedelbart. Hachiko hamnade hos en ny familj men varje dag under 10 år dök han upp vid Shibuya stationen för att se om professor Ueno var där. 1935 dog Hachiko men en staty är rest till hans minne och är idag en känd mötesplats i Tokyo. Vid denna staty mötte jag upp svenska Anna som bor i Tokyo sedan ett år tillbaka. Vi tog en fika, babblade om livet i Asien och gick på en liten shoppingrunda. Snart kommer Anna till Bangkok och jag hoppas på att få se henne då :)


När man provar kläder i Japan får man en huvudpåse med sig in i provrummet, detta för att man inte ska missfärga kläder med smink, brum/vitkräm eller annat. Jag besökte såklart Tokyos H&M i Ginza och jag blev imponerad. Det var som att gå runt på en väldigt fancy märkesbutik. Golvet var blankt som en spegel, inte ett plagg hängde fel, skor stod i perfekta rader och det var massor med luft mellan klädraderna. Priserna var något dyrare än i Sverige men vilken lyxkänsla, jag förstår varför japanerna köar för att få shoppa här.



Tokyo bygger hus på höjden.




















Lost In Translation hotellet vid Shinjuku, Tokyo.



Vägskylt i Kobe, where to go?








Sayonara Japan, du kommer vara saknad! Fick inte med mig mitt fina, röda paraply på flyget men måste ändå få ett kort med det! Jag skulle kunna ha stannat i en månad till och ändå inte hunnit med allt men nu har jag besökt det, det var till och med bättre än vad jag anade och jag kan dö lycklig. Men innan dess ska jag tillbaka!