My food in Japan














Här kommer ett inlägg som visar min mat i Japan, alltid intressant eller hur?! Detta blev min basföda, ristrianglar med lax i mitten och sjögräs runt om. Sjukt goda, perfekta till lunch, snacks eller middag beroende på hur många man klämmer i sig. De kostar runt 8 kr och jag måste lära mig göra egna. Nästa köp bli en riskokare!




























Rullbandssushi åt jag titt som tätt och även om det finns i Bangkok är det en helt annan sak att äta det i Japan. Fiskbitarna är enorma, allt är så färskt det bara går, man dricker grönt te till som man får ur en kran vid sin plats, man använder yterst lite soja och en stor wasabiskål åker runt på bandet som man kan greppa om man gillar det. Man betalar per tallrik och varje tallriksfärg/mönster har olika priser beroende på vilken fisk det är. Jag åt 8 bitar och betalade runt 45 kr, inte illa!








Japans godaste choklad ser ut såhär och har jordgubbsfyllning.


Gurksushi som snacks på tåget.







Iskaffe ur tetra från Lawson blev det nästan varje morgon.
























Bentolådor är färdiga lådor med mat som är perfekta till middag. De innehåller oftast några risbollar med olika fyllninnagr, lite friterad fisk/kyckling, tofu och kokta grönsaker. Finns i alla prisklasser från 30 kr till 300 kr, beroende på innehåll och utseendet på lådan.






Sushirullar, tonfisk och lax är mina favoriter. Jag undviker dem som är fyllda med majonnäs.












Croqutte. Potatismos med köttfärs och lök, friterat till en boll. SKulle kunna äta varje dag!













Ris med misosoppa.



Efterrätt från Kyoto. De heter Yatsuhashi och är ok men kanske inte något jag skulle välja framför äppelpaj med vaniljsås. De har små trianglar av deg (gjort av rismjöl) som har en söt fyllning i mitten, oftast med någon form av mosade bönor som smakar grönt te, persika eller apelsinsmak.


Ramen. Egengjorda nudlar i en tjock sås som kokat i timmar, toppat med sjögräs, lök, svamp och väldigt gott!





Frukost på McDonalds men inte vilken mcMuffin som helst utan Cinnamon Love, det godaste kanelliknande bullen jag ätit i hela mitt liv, kom till Bangkok nu!!