SWEA

SWEA är en organisation som finns i hela världen och som står för Swedish Women´s Educational Association och tycka vad man vill om organisationer så har de hjälpt mig enormt här i Bangkok. Att komma till Bangkok som tjej är nämligen halvkul då 90% av alla inflyttade till denna stad är män. Jag kan lugnt säga att hade det inte varit för SWEA hade jag nog inte träffat en enda svensk tjej att umgås med. Och jag kan väl inte säga att jag är en väldigt aktiv medlem som är med på föreläsningar, utflykter etc men jag går på festliga saker som julfest, after work och fika :) Iallafall har jag genom SWEA träffat personer jag aldrig skulle träffat innan och fått några riktigt bra vänner. Här kan man läsa mer om vad de ordnar i Bangkok.

Och igår var det dags för after work som hålls på soi 8 en gång i månaden. Vi var runt 15 personer av 58 medlemmar där i åldern 25-65 och sedan droppade pojkvänner, influgna föräldrar och andra bekanta förbi så det blev som en svensk expat klubb på uteserveringen. Hade detta varit i London hade jag skytt det som pesten eftersom stan myllrar av svenskar men här, där det finns så få bosatta svenskar är det bara ljuvligt att prata svenska, gnälla på samma saker, planera kul grejer och få tips om bra restauranger.

Och igår fick jag ett erbjudande att hänga på till Dubai i april, gratis boende och mat så bara flyg som kostar. Jag är grymt sugen!