julen

Denna jul har jag spenderat i Chiang Rai. Det ligger 3 timmar norr om Chiang Mai och mot gränsen till både Laos och Burma. De flesta som åker dit gör det för att besöka the Golden Triangle där de 3 länderna möts. Men jag åkte dit för att bo på det mest spektakulära hotell jag varit med om. Som ett litet Disney land o Gröna Lund mitt i en sömning liten stad i norra Thailand. Alla rum har olika teman och de har även karaokemaskiner med mickar, tvspel, filmer och belysning i alla färger i rummen. Rummen saknar helt fönster så för första gången fick man sova utan att bli väckt av en sol mitt i ansiktet. Och kallt var det så jag njöt av att äntligen få sova med en vitt, fluffigt duntäcke. www.redrosehotel.com
3 dagar blev det där och jag cyklade runt i staden, fikade på svenskt café, besökte tempel, sjöng karaoke, promenerade och försökte få julstämning. Hotellet hade iallafall hur mycket julbelysning som helst och engelska julsånger spelades så högt att det ekade ända in i rummen. Julmiddag bestod av papayasallad, spaghetti och glass.
För att få ut så mycket som möjligt av hotellet blev det rumbyte efter en natt. Man kunde också roa sig med pingisbord, boxning, gym, pilkastning och annat.. Det var det en hel del thailändska barn som gjorde tidigt på morgonen.















Första natten spenderades i the Candy room







Andra natten i fantasy room





Jag roar mig med en av hotellets roliga saker




Entrén till hotellet




på väg in in candy room








vägen till hotellet