5 tankar just nu

Ljuset. Det må vara grått och vinter än men ljuset är verkligen tillbaka. Ljust när jag vaknar och ljust till 18 på kvällen visar ju ändå att våren är på väg. Två veckor till sommartid och jag ser så fram emot kvällspromenader och kvällar som aldrig tar slut.

0DC7FB4D-D61E-41BE-B106-97EEA6B72817.JPG

Otilllräcklighet. Så fort vi kom hem från Thailand blev båda barnen sjuka i hög feber. Jag har en ny tjänst på jobbet, Micke har mycket jobb utanför Stockholm och sjukdom kom helt klart väldigt olägligt. Jag försöker tänka att jag kommer inte minnas dessa dagar om någon månad men det stressar mig, jag känner att jag inte hinner någonting och får tacka nej till väldigt mycket.

Flygrädsla. Det blir värre och värre för varje år måste jag säga. Men efter flygkraschen förra veckan är det förskräckligt. Jag har haft samtal med min vän som är pilot, jag har gått med i grupper som diskuterar flyg och googlat i timmar - allt för att öka min förståelse och för att bli mer avslappnad. Jag har också fått tips om boken Den skräckslagne psykologen botar sin flygrädsla med KBT vilket kanske blir mitt nästa steg.

plane-841441_1280.jpg

Sommaren. Vi har just kommit hem från vår vinterresa och då är dags att planera sommaren. Vi har inga planer alls förutom någon vecka i Småland, både skönt och inte. Blir vädret som förra sommaren är ju Sverige inga problem men blir det regn och kallt får det nog bli en utlandsresa också.

Semesterblues. Det är tungt att komma hem efter en sådan perfekt resa som vi haft. Visst kan det vara skönt att komma tillbaka till vardag och rutiner men att gå från lyxen med 30 grader, strålande sol, lata dagar, tid för familjen och inte en tanka på städa, diska och handla till att komma hem med en vardag av sjukdom, slask och kyla - det känns. Men nu är det bara att bita ihop, kämpa och hitta guldkanten hemma!

IMAGE.JPG

Våra dagar i Thailand

Dagarna här i Thailand går så väldigt fort att jag bara vill stoppa tiden. De två första veckorna var vi här hela familjen men jag och Älva valde att stanna åtta extra dagar när Micke och Aramis återvände till jobb och skola.

FullSizeRender.jpg

Vi började vår resa ovanför Klong Muang på Tup Kaek beach, rörde oss ned till Koh Lanta och här har jag Älva hunnit beta av hela fyra boende. En vecka bodde vi alla tillsammans, sedan var det lite svårt att hitta boende under en längre period samt att jag ville se något nytt.

Vi har det så härligt ihop hon och jag har hittat en rutin för dagarna som fungerar för oss båda. Vi vaknar, går upp och äter frukost vid havet, sedan är det solkräm och badbyxor på och häng i pool/hav fram till lunch. Lunch äter vi oftast någonstans i närheten då det är alldeles för varmt att dra med en 3-åring till restauranger längre bort. Sedan fortsätter bad, vi ritar och läser böcker i skuggan, äter glass och vid 16-tiden tar vi paus från sol och bad. Då hänger vi på rummet, kollar Ipad, tvättar håret, andas AC och tar det allmänt lugnt. Vid 17.30 åker eller går vi till restaurangen för kvällen och då börjar det också bli lite svalare ute. Vissa kvällar åker vi till andra delar av Koh Lanta, nån gång har vi varit in till Saladan för shopping och ibland går vi bara till något ställe nära hotellet - det beror på Älvas dagsform. När vi var här hela familjen fick hon sova en stund på dagen för att orka kvällen men nu när jag är själv med henne har vi hoppat över det och hon somnar runt 20 istället. Då jag får tid att läsa, skriva eller bara lyssna på tystnaden.

Jag hade kanske hoppats på lite fler barn här för henne att leka med men inte på något hotell vi bott har vi träffat barn i Älvas ålder som också pratar samma språk. De flesta är äldre eller yngre och många har redan med sig vänner/släkt på resan.

FullSizeRender.jpg

En dag var vi hemma hos Annika och kollade in deras nya, fina lägenhet, barnen lekte och jag fick vuxentid med underbar vän. För visst kan det vara påfrestande att ha endast en 3-åring som sällskap men det är också charmen. Hon tycker det här är så galet mysigt och påtalar varje dag att “det är bara du och jag här mamma” så det gör det värt det trots humörsvängningar á la 3-åring, begränsat med egentid och miljontals kurragömmalekar.

FullSizeRender.jpg

Men hon är också så uthållig och gnäller aldrig på själva resandet. Jag drar med henne runt ön och hon är glad så länge hon får bada, åka tuk tuk och äta glass. Och vara med sin mamma. Hon har fått se och uppleva så mycket att det kommer ta månader för henne att bearbeta allt detta!

Men nu är vi på slutet av vår resa. Visst ska det bli skönt att komma hem till Stockholm och familjen men jag hade lätt kunna stanna minst en vecka till i detta härliga klimat!

IMAGE.JPG

Hur billigt är Thailand 2019?

Jag reste till Thailand första gången 2005. Då var Thailand galet billigt men jag själv hade inte jättemycket pengar, backpackade mig runt och levde på stekt ris för 5 kronor till lunch och middag. Åren har gått och har återvänt till Thailand igen och igen. Och alltid tänkt att kursen för en svensk krona är ca 5 thai bath, bara att dela med 5 för att få det svenska priset.

money-3545832_1280.jpg

Det vill säga innan kronan nådde bottenrekord och bathen blev stark var prisläget så här

Hotellrum 2000 bath = 400 kronor

Fruktshake 50 bath = 10 kronor

Middag ute för två personer 500 bath = 100 kronor

För två år sedan när vi var i Thailand vet jag att bathen hade droppat till närmare 4 kronor men det var inget jag tänkte på utan delade glatt med 5 fortfarande.

Men denna gång när vi kom ned till paradiset var en svensk krona värd 3,30 thai bath och då blir det ju väldigt missvisande att dela med 5. Bathen har blivit nästan 7 procent dyrare det senaste året och helt plötsligt ser det mer ut såhär

Hotellrum 2000 bath = 600 kronor

Fruktshake 50 bath= 15 kr

Middag för två personer 500 bath = 150 kronor

Kanske inga jättesummor tänker ni och nej så är det nog men är man fyra i familjen och ska boka många hotellrum så känns det kan jag lova. Likaså om du äter på hotellet där det helt plötsligt är svenska priser på lunch, smoothies och kaffe. Att betala 10,000 bath för en veckas hotellnätter för familjen har tidigare betytt 2000 kronor men i dagens kurs blir det närmare 3000 kronor. Thailändarna själva har knappt inte gjort påslag på sina produkter genom åren utan det är den dåliga valutakursen som gör det så icke fördelaktigt.

Med undantag för solstolar. Flera ställen har börjat hyra ut solstolar och jag har inte sett någon skylt under 250 bath per stol dvs 75 kr. Jag jämför det med när jag var på Koh Samet sist och betalade 20 kronor för två stolar med parasoll.

FullSizeRender.jpg

Så ja Thailand är ju fortfarande billigare än Sverige på det mesta men det är inte alls ett lika billigt semesterland längre. Sen går det ju alltid att komma billigare undan genom att välja bort restaurang och äta vid gatuvagnar, köpa glass på 7/11 och inte på hotellet, inte bo och äta precis på stranden. Kaffet i min hand här ovan kostade 30 svenska kronor på vårt hotell. Så icke värt egentligen när det en gata upp kostar 10 kronor.

IMAGE.JPG

Jag känner att tiden är förbi då man inte ens behövde titta på notan, när 5-stjärniga hotell kostade mindre än ett vandrarhem i Sverige och man i stort sett sparade pengar på att resa till Thailand. Nu håller vi tummarna att den svenska kronan stärks! Thailand är fortfarande Thailand med allt vad det innebär men jag förstår varför de har tappat svenska turister det senaste året. Biljetterna hit är inte billiga och när det sedan inte heller är jättebilligt att vara här heller kanske många väljer annat.

En vecka på Tup Kaek Sunset Resort

Denna resa till Thailand ville vi se något nytt och valde att testa Klong Muang/Tup Kaek norr om Ao Nang. Jag (ja det är jag som bokar resor i vår familj) läste massor om Klong Muang men fick inte nån wow-känsla så jag valde att boka ett hotell vid stranden Tup Kaek ca 3 km från Klong Muang. Jag var livrädd att det inte skulle finns något alls runt om, ryktet sa att det bara låg dyra resorts på rad men jag valde ändå att gå på kundbetygen som var skyhöga för detta boende. Det tar bara 40 minuter från Krabis flygplats vilket också är ett plus.

tupkaekbeach.jpg

På Tup Kaek stranden finns inte jättemånga hotell, en del är riktigt dyra och en del hade inte jättebra betyg. Jag valde Tup Kaek Sunset Resort som kostade runt 1000:- natten med frukost.

Rummen på Tup Kaek Sunset Resort

Vi hade bokat ett rum med direkt utgång till pool. Tyvärr blev det något fel och när vi kom dit hade vi inte fått ett sådant rum utan två dubbelrum ovanför swim-up rummen. När besvikelsen lagt sig insåg vi att det var ganska så bra att vi inte betalade en massa extra för swim-up då det var var som på dessa terrasser från morgon till kväll och olidligt varmt att vistas där. Våra rum var stora, ca 40 kvm med stor dubbelsäng, avlastningsytor, balkong och badrum med både dusch och badkar.

Skulle jag resa tillbaka skulle jag nog välja Deluxe Beach Front villa som var riktigt fina bungalows med bästa läget mot stranden.

DELUXE_POOL_ACCESS_2.JPG
IMG_8837_resize.jpg
tupkaekbungalow.jpg

Pooler på Tup Keak Sunset Resort

Det fanns två olika pooler på hotellet och båda hade en grundare del för barn. Ena poolen är den som också är swim-up rum, den är riktigt lång och perfekt för simning. Den nadra är mer en lummig pool under träden, perfekt för barn och jättemysigt att hänga i den med.

tupkaekpool1.jpg
swim.jpg


Stranden på Tup Kaek

Vilken strand! Sanden och mjölig och vit, vattnet är knallblått, det är knappt några människor där, träden gör så att du alltid kan finna skugga och i horisonten tornar klippor upp sig. Du får låna kanoter och luftmadrasser gratis av hotellet.

tupkaekstrand.jpg
sanden.jpg
hangmattatupkaek.jpg
kanot.jpg

Frukost på Tup Kaek Sunset Resort

Jättebra. Du får beställa ägg från en ägg-kock, det finns mycket färsk frukt, yoghurt, bröd, pannkakor, olika typer av varm mat varje dag och små muffins/bakelser.

Läget på Tup Kaek Sunset Resort

Ligger det öde? Ja det gör det väl men inte helt i ödemarken. Det finns två-tre restauranger på gångavstånd samt 3-4 hotell med restauranger. In till Klong Muang kan du ta taxi för 300 bath (står bilar utanför hotellet och väntar) och det tar ca 10 minuter. Det går inte att gå då vägarna är smala, krokiga och saknar trottoar.

Det enda smolket i bägaren här är att med 3-4 restauranger att välja bland är priserna ganska höga. Precis bredvid hotellet finns en sea food restaurang som blev vår favorit. Ett steg längre bort finns Mamas kitchen som inte imponerade. På hotellet bredvid finns en dyr italiensk restaurang men den provade vi inte ens. En kväll hade Tup Kaek Sunset Resort grillbuffé som vi åt av och den var både prisvärd och god. Ett hett tips är att köpa lunch av kvinnan med matlagningsmoppe i hörnet av hotellet. Hon lagar vårrullar och stekt ris för en fjärdedel av de andras pris och dessutom säljer hon läsk, öl och chips till bra pris. Utanför på gatan finns ingenting alls så det gäller att bunkra om man åker in till Klong Muang.

tupkaekrest.jpg
tupkaekmat.jpg

Vi njuter av Thailand

Vi kom fram till ljuvliga Thailand och känslan var Äntligen hos alla. Vi bor första veckan norr om Ao Nang, vid Klong Muang och Tup Kaek Beach. Stället är magiskt, vattnet är turkost och solnedgångarna utöver det vanliga.

IMG_2568.jpeg

Det är 35 grader, solen skiner och jetlagen mycket bättre än förväntat! Det enda som inte är tipp topp är väl växelkursen för bath just nu. Kronan står i ynka 3.30 och det är näst intill svenska priser på mat, iallafall på hotellet.

Här ska vi nu njuta till onsdag, göra båtturer, bada, slappa och sedan åker vi mot Koh Lanta för miljöombyte!

Veckans tankar - från jetlag till livet

Jetlag

Ju äldre jag blir desto värre blir det tycker jag. Thailand och Asien har inte riktigt varit något problem för mig tidigare men denna resa till Vietnam knäckte mig lite. De första tre dagarna på plats hade jag svårt att sova och vaknade klarvaken på nätterna. När jag väl kom in i tidszonen var det dags att åka hem igen och jag fick jobba åt andra hållet. Jättetrött på kvällen, härliga uppvak 02 och 04 och klarvaken 05. Men jag kämpar på.

IMG_1468.jpeg

Livspusslet

Gillar man det ordet? Jag vet inte riktigt men just nu är det exakt vad det är. Pussel. Vabruari mixas med ny tjänst på jobbet, födelsedagar, förberedelse inför tre veckors föräldraledighet, inställda bussar, 3-års trots, träning och läxläsning.

IMG_1359.jpeg

Thailand

Nu är det nära. Jag längtar så jag spricker efter ledighet med familjen, värme, massage på stranden, papayasallad med räkor och inte stressa, alls. Såklart är jag redan uppstressad inför resan ironiskt nog men i dessa sjukdomstider kan vad som helst hända och med bara några få dagar kvar försöker jag skydda barnen ifrån varenda bacill.

IMG_3149.jpeg

Kiropraktor

Det kan knappt finnas en härligare känsla än när den där nackspärren man släpat på en vecka knäcks till av en kiropraktor och .. bara släpper. Jag hade en för hög kudde i Vietnam i kombination med AC-blåst. Sedan flög jag hem i ett kallt plan i tolv timmar och nacken kastade in handduken. Jag försökte allt från massage, till gummiband, hemmaövningar, vetekudde, voltaren och spikmatta men utan resutat. Men så kom jag till min kiropraktor som fixade biffen på 15 minuter. Lättnaden!

Nya resväskor

Alla våra resväskor gick i stort sett sönder samtidigt. Hjul som slutade snurra, spricka i plasten och dragkedjor som krånglar. Jag scannade nätet efter bra väskor, blev chockad över hur dyra resväskor kan vara och gjorde min research. Efter otaliga recensioner köpte jag nya resväskor på Rusta (!) både små och stora samt fick en i julklapp. Och jag är så nöjd! Jag har använt dem både som kabinväska och incheckat bagage och de håller måttet! Dessutom rymmer de mycket, hjulen glider fram och priset fick mig att jubla!

resvaska-regent-2-testprodukt.jpg

Livet på Phu Quoc

Vi har en intensiv jobbvecka här på Phu Quoc i Vietnam. Vi kastar oss mellan stränder, hotell, naturupplevelser och annat som är värt att upplevas.

IMG_2193.jpeg

Det är 31 grader i luften, nästan lika varmt i havet och min kropp och hud tackar mig. I början av veckan var jag riktigt sliten pga jetlag men nu börjar jag komma in i rytmen ( och ska snart hem).

IMG_2215.jpeg

På sina håll är den här ön helt magisk och stränderna ser stundtals ut som Maldiverna. På marknaden är det ett organiserat kaos av mopeder, rishattar, cyklar, frukt och grönt. För en Asien-fantast är det ljuvligt och jag tar in varenda lukt, smak och intryck.

IMG_2312.jpeg

På hemmaplan roddar Micke två sjuka barn och jag har så dåligt samvete över att jag befinner mig här och inte där. Men försöker släppa, inte mycket att göra åt och på söndag åker jag ju hem igen. Det kommer mycket mer om Phu Quoc men inte just nu!

Hård vecka men nu i Vietnam

Veckan som gått har varit allt annat än harmonisk. Älva har varit däckad i hög feber, jag har haft känslan att jag inte hunnit med något ordentligt. Det har varit mycket kvällsjobb kombinerat med trösta sjukt barn och hinna med friskt barn.

Jag tyckte hon var bättre i fredags men i lördags var feber hög igen. Inte blev det bättre av att jag i lördags kväll skulle resa på jobb till Vietnam. Jag avskyr att lämna sjuka barn hemma speciellt när de är riktigt dåliga.

IMG_1331.jpeg

Men jag kom iväg, planet lyfte vid midnatt från Arlanda och 10 timmar senare landade jag på Phu Quoc och 30 grader. Tack och lov mår nu Älva lite bättre och jag är redo för en jobbvecka i värmen. Jag har varit i hela Vietnam men inte just på Phu Quoc så det ska bli jättespännande att se hur denna ö är. Häng med på instagram för bäst uppdatering den kommande veckan!

IMG_1387.jpeg
IMG_1381.jpeg

Min helg i bilder

Det var en snöig helg med lite planer som blev himla fin!

FullSizeRender.jpg

På fredagen hade det kommit en himla massa snö och Älva var eld och lågor över att åka pulka till förskolan.

FullSizeRender.jpg

Efter en hel jobbdag så var jag på tapasrestaurang med mina kollegor och firade av en utav mina bästa kollegor. Jag åt gudomliga räkor i vitlök och en massa pimientos de padron. Rekommenderar verkligen restaurangen Madrid på Hornsgatan.

FullSizeRender.jpg

Lördagen började med en träningspass som var så sjukt jobbigt, CrossChallenge. Efter lunch tog jag med barnen på promenad till Sickla.

IMG_1258.JPG

Solen sken, det var gnistrande kallt och fint och vi behövde alla frisk luft.

FullSizeRender.jpg

I Sickla shoppade vi lite nödvändiga saker och så lördagens muta, jordgubbssmoothie. På kvällen var jag och barnen hemma , åt salta pinnar, tittade på Greta Gris och Wild Kids och som ni hör var det en mycket lugn tillställning.

FullSizeRender.jpg

Söndag började med pankakor med mycket banan och kanel.

FullSizeRender.jpg

Jag skulle haft frukostdate med en tjejkompis men hon fick förhinder så istället gick jag en promenad medan resten av familjen var på friidrott.

FullSizeRender.jpg

Vid lunch åkte vi till Nacka på 9-års kalas.

FullSizeRender.jpg

Barnen var mest ute och byggde en snökoja medans vi andra stannade inne åt lunch och drack kaffe.

FullSizeRender.jpg

Vi blev bjuden på egengjord tårta i form av en discokula - mycket imponerad.

FullSizeRender.jpg

Och Älva var mest imponerad över att det fanns en trapp att åka rutschkana i.

När kalaset var slut åkte vi hem, bjöd Mickes syster på middag, tvättade barnhår, la ansiktsmask och det var den söndagen. En hemmahelg där mycket av allt hanns med och jag tror att alla var nöjda med upplägget!

Hotell Havsbaden - underbart spa nära Stockholm

FullSizeRender.jpg

Hotell Havsbaden i Grisslehamn har genomgått en helrenovering och slog upp portarna till det nya sommaren 2018. Jag har vänner som var här i somras och var lyriska så vad passar bättre en grå janurihelg än en spa-vistelse? Vi åkte hit en fredag eftermiddagen, bilfärden från Stockholm tar 1,5 timme och vi anlände lagom till incheckning klockan 16.00.

Micke bodde här för fyra år sedan och kände knappt igen sig kan tilläggas.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Hotell Havsbaden

Hotellet har 122 rum i olika storlekar och prisklasser. Standardrum, Balkongrum, Minisvit med bastu/badkar, Svit, Familjerum och tornsvit. Vi bodde i ett balkongrum med en sån skön säng och jag älskade kuddarna! Jag är galet kräsen med hotellkuddar, oftast är de alldeles för höga och det slutar med nackspärr. Inte sällan byter jag ut hotellkudden mot en ihopvikt handduk men Hotell Havsbadens kuddar är top notch!

Stort och fräscht badrum, två fåtöljer och en fin liten balkong mot havet, tyvärr var det -12 ute så vi utnyttjade inte just detta. Rummen går i marint tema och vid receptionen finns en myshörna med fåtöljer, ljus och kaffe för den som vill.

Maten på Hotell Havsbaden

Först av allt är restaurangen så sjukt mysig. Miljön är avkopplande, det är lampor i ljuva pastellfärger, stora gröna växter, träd, levande ljus och som gjort för långmiddag. Vi hade bokat spa-paket och då ingick en tre rätters middag. Det fanns en fast meny med 3-4 val av förrätt, varmrätt och efterrätt. Till förrätt åt vi lax med forellrom samt friterad vitlök och yozumajonnäs. Varmrätten blev torskrygg, räkrisotto med tryffel och grillad sparris. Dessert pepparkaksglass, chokladmousse och apelsin. Det är så svårt att få mat bra på bild i mörker men jag gjorde ett försök iallafall, förrätt och efterrätt på de små bilderna och huvudrätt i större bild.

Efter middagen tog vi en drink i baren av en väldigt påläst bartender som freestylade fram två härliga drinkar till oss, jag tog en med kaffebas.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
fisken.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_1226.JPG


Frukost på Hotell Havsbaden

Så bra! Vi kom ner till en helt tom frukostmatsal med tända ljus och lugn musik. Det fanns nybakat bröd, pålägg, äggröran var kanongod, det fanns varma croissanter och kanelbullar, mycket färsk frukt och du kan grädda egna våfflor.

För mig som avskyr stressiga frukostmiljöer där folk slåss om den sista pannkakan var detta uppfriskande!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg


Spa på Hotell Havsbaden

Spa-delen är helrenoverad och det var väldigt lugnt när vi var där fredag - lördag. En stor pool där du kan simma med skön temperatur, bubbelpooler, utomhuspool, små varma pooler mitt i snön, kallbad och en saunaworld med ångbastu, torrbastu, aromabastu och ljusterapi-bastu. De har öppet till 24 på kvällen och öppnar 09 på morgonen men det var inget problem att bli insläppta tidigare heller.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg


Velvet Experience på Hotell Havsbaden

Velvet Experience är en spaupplevelse jag inte tycker du ska missa om du besöker Hotell Havsbaden. Du behöver boka innan, det kostar 895:- och är så värt det! Det är två timmars avkoppling i olika led. Ni är max 6 personer som gör ritualen samtidigt och det finns mycket utrymme så det känns aldrig trångt.

Det börjar med att du går in genom ett fotbad och sedan tar fiskpedikyr över. Det var faktiskt första gången jag provade detta och det gick bättre än förväntat. Jag är så väldigt kittlig under fötterna men när man väl vant sig gick det jättebra. Medans vi satt med fötterna i fiskpedikyr fick vi smörja in ansiktet med en scrubkräm.

Efter pedikyr var det raka vägen in i 20 minuters ångbastu följt av att gnida in kroppen med isbitar och så 15 minuter torrbastu. Efter dusch och tvätt av ansiktet fick vi sitta i en varm saltvattenpool där du erbjöds att köpa ett glas bubbel men eftersom vi gjorde detta 10:00 en söndagsmorgon kändes just det momentet inte aktuellt.

Nästa steg var turkiskt hamam där kroppen skrubbas med massor av lödder och sedan fick vi en lerinpackning över hela kroppen och håret. Avslutningsvis står du i en grönskande glänta och får en stor hink vatten över huvudet följt av regnskogsregn i form av sprinklers. När du är klar efter två timmar kan jag säga att du aldrig kommer vara mer ren eller avslappnad - så skönt!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg


Ta med barn på spa

Jag får ofta frågan om jag vet något spa där barn är välkomna och det är inte lätt att hitta. Men på Hotell Havsbaden får faktiskt barn bada mellan klockan 14.00-18.00 och när vi gjorde behandling Velvet var det också barn med. Kanon för barnfamiljer och bra att veta för er som vill ha barnfri helg.

Övrigt

Jag vill ge en stor eloge till Eva som jobbar som florist på Hotell Havsbaden och har superöga för detaljer. Vi pratade lite medan jag stod och fotade all fin inredning och trevligare person får man leta efter. För övrigt var varenda person vi träffade från restaurang till reception så serviceminded!

Vill du ha en avkopplande helg nära Stockholm är Hotell Havsbaden perfekt och jag rekommenderar verkligen fredag - lördag eller söndag - måndag då det är betydligt lugnare. Både jag och Micke var så nöjda med våra 24 timmar här och det kändes så mycket längre på grund av att vi hann med så väldigt mycket! Jag kan tänka mig att stället är kanonbra på sommaren när du kan bada utomhus, ligga i vilstolar utomhus och äta middag på veranden också.