Att hyra stuga i Sverige

Sedan mina barn var små har vi haft lyxen att Mickes föräldrar har haft ett lantställe i Småland där vuxna och barn har kunnat hänga några veckor tillsammans varje sommar. För oss som bor i Stockholm och lägenhet har det varit så härligt med stor gräsmatta, närhet till sjö för både fiske och bad, altan där vi ätit alla dagens måltider och kor som närmaste granne.

När de sålde huset för nästan två år sedan stod vi i valet och kvalet att köpa något eget eller att fortsätta hyra nytt ställe och förra året var första året vi testade på att hyra. I tre veckor hyrde vi tillsammans med barnens farföräldrar och kusiner ett hus i Värmland genom Stugknuten

Hos Stugknuten kan du hitta stugor för alla typer av semestrar. Svensk sommaridyll, fjällstuga i Åre, boende Stockholms skärgård etc. Här kan du också hyra ut din stuga om du inte vill att den ska stå tom när du själv inte är där. Du kan fylla i i vilket område du vill hyra, vilken period och sedan filtrera på vad som är viktigt för dig så du hittar det bästa boendet för dig. Oftast hyr du stugorna veckovis.

Stugknuten använder också något som heter S-märkning. Dessa boenden betalas med kort i samband med bokning men hyran betalas inte ut till din hyresvärd förrän du har checkat ut. Det är en trygghet där bokning och betalning sker via Stugknutens system. Stugknuten tar varken boknings- eller serviceavgifter från dig som gäst.  

Vi var så nöjda med vår stuga som låg ett stenkast från mysig badsjö med bra fiske, huset hade många bäddar, grymt utrustat kök, bra gräsmatta för både fotboll och kubb och nära massor av bra utflyktsmål i Värmland.


I samarbete med Stugknuten