Restauranger i Stockholm att prova genast

Jag har besökt några riktigt bra restauranger de senaste månaderna och tänkte ge er några tips. Många ligger runt Mood Gallerian och på Jakobergsgatan som jag tycker har fått ett rejält uppsving den sista tiden. Och ja säkerligen 90% har influenser från Asien - men jag älskar det som ni vet!

Olli Ristorante

Jakobsbergsgatan 21

Jag ska vara ärlig och säga att jag var skeptisk till en restaurang från Ingrosso-imperiet men det var så otroligt god mat här, mycket bättre än till exempel La Perla. Glöm pasta, pizza och chark det här är rustik italiensk mat som du hittar i den där gulliga bergsbyn i Italien. Rimliga priser, gott vin och verkligen jättebra service. Missa inte den otroliga foccacian med vispad buffelricotta och mortadella, risotto med gröna ärtor och 8 timmars långkokt tomatsås med högrev & köttbullar. Jag var så mätt att jag ens orkade tänka på efterrätt men gästerna vid bordet bredvid åt varma munkar som såg också så goda ut. Boka bord pronto!

Misshumasshu

Birger Jarlspassagen

Adam och Albins japanska restaurang som jag älskar! Inredningen är magisk, maten jättegod och det är en underbar stämning. Jag drack en drink som hette Pink Bloody Pink med pink gin och pink grapefruit - rekommenderas. Lämna inte detta ställe utan att prova Guacamasshu - du mosar din egen avocado med i bland annat koriander och chili flakes.

Villa Dagmar

Nybrogatan 25-27

Hotellet Villa Dagmar har en uteservering, en trädgård och en finare restaurang. Jag har bara ätit i trädgården vilket var väldigt mysigt. Går du hit skulle jag säga att pizzan är outstanding, den med getost, lavendelhonung, chili och pistagenötter är ett måste. Salladerna var också väldigt goda men kanske något högt prissatta för vad du får. Men miljön väger upp det mesta och det är mysigt att bara gå hit för en drink också!


Eat Garden

Jakobsbergsgatan 15 (inne i Mood)

Ramen, dumplings och en underbar utegård på ett tak med asiatiska lyktor. Nudelsoppan med fläsk är jättegod (men stark) och jag tyckte dumplings med tryffel var jättegoda.


Sin Ramen

Jakobergsgatan 23

Så härligt ställe. Ingången till restaurangen är byggd som en tunnelbanestation i Tokyo. De har jättegoda ramen (jag tycker Pride var absolut bäst) men också gudomliga friterade räkor i chili mayo och gräslök, spicy edamame, pommes med en asiatisk krydda och friterad korean chicken.

Waipo

Jakobsbergsgatan 15

Kina möter väst o någon slag jättegod fusion. Här beställer du smårätter och hela sällskapet delar, ett bättre middagsupplägg om du frågar mig. Edamame, dumplings med skogschampinjoner med tryffelolja, pulled beef med böngroddar, koriander och salladslök - hur gott låter inte det här?

ChouChou

Mood Gallerian

Här finns naturviner, växtbaserad mat men också en grym buffé och en jättehärlig lite gömd takbar som man inte ser när man passerar. Testa spritzdrinken med prosecco och fläderlikör - yummi!