Att bo på NOFO Hotel på Södermalm

I mars bestämde jag och en kompis till mig att vi skulle köra en staycation i Stockholm en helg i april. Sagt o gjort vi började spana hotell och fastnade för NOFO Hotel som ligger på Södermalm. Mest för att det är ett boutiquehotell där varje rum är unikt men också för att det ligger helt undangömt och har ett innegård som känns som Paris.

Men när dagen kom för vår övernattning fick min kompis (+ hela famljen) covid och där stod jag ensam med en hotellbokning. Det var för sent för att avboka och att låta ett hotellrum gå till spillo var det inte tal om - så jag checkade in helt solo på NOFO och älskade det!

Mitt rum hade den snyggaste sänggavel jag sett, högt fönster ut mot södermalm, helkaklat badrum i grönt och snygga detaljer mest överallt.

I botten av hotellet ligger deras vinbar och restaurang. Vinlistan är lång och stället har en härlig atmosfär. Små olika rum i med olika stilar vävs samman - jag åt inte här men deras mat såg också väldigt god ut. Vill man lyxa till det kan man också boka in en vinprovning.

Och så har vi den magiska innergården. Som så här i början av april var ganska kal men under sommarhalvåret är härligt lummig. Värmelampor, kulörta lyktor och helt gömd från gatan utifrån. Rekommenderas!

Jag sov så skönt i den fluffiga sängen och självklart vaknar man alltid hungrig på hotell. Nu under covid får du boka när du vill äta din frukost och valde det första tidsspannet som var mellan 7-9. Jag kom ner till frukosten efter 8 och det var verkligen hur lugnt som helst. Det fanns hur mycket sittplatser som helst, det upplevdes inte som trångt och jag var i stort sett ensam när jag tog mat.

Och frukosten då? Så himla bra. Jag är ju lite kräsen när det kommer till hotellfrukost men den här levererade. Chiapudding, olika smoothies och juicer, varma croissanter, plättar, äggröra, overnight oats, egengjord granola, färsk frukt och mitt bästa bröd från Bröd & Salt med havssalt. Bra att känna till är att du behöver inte bo här för att njuta av frukosten utan du kan komma hit och äta lyxfrukost en helt vanlig söndagsmorgon.

Vill du ha ett litet mindre hotell med själ så rekommenderar jag NOFO till 100%, det känns genuint och mysigt. Det kan vara bra att veta att rummen är relativt små - på mina bilder ser ni ett superiorrum.

Jag kommer definivt gå tillbaka hit för härliga sommarkvällar på innergården, italiensk mat och gott vin.