Att bo på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Jag har hängt i Sickla väldigt mycket de senaste 10 åren. Sickla är vårt närmaste köpcentrum och där går vi också på bio, bibliotek och storhandlar. Redan för 7-8 år sedan pratades det om att det vore en dröm att få ett riktigt bra hotell där och nu i sommar hände det äntligen. Mitt på Marcusplatsen mittemot Dieselverkstan ligger Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.

Jag och Älva blev inbjudna till invigningen av detta snygga hotell och som namnet berättar ligger det i en gammal tapetfabrik från 1906. Industridesign, snygg avskalad inredning men ändå skandinaviskt och ombonat.

Det finns 236 rum som alla är ljusa och snygga, dubbelrum av olika typer och dessutom familjerum. Att få en sån här lapp på sängen när man checkar in var lite av en dröm för mig - Du är den första gästen som bor i det här rummet.

Sängen var galet skön och kuddarna de bästa jag någonsin fått på hotell. De var så sköna att jag efteråt fick lov att ta reda på vart de var köpta - Värnamo Sängkläder.

Receptionen är en stor öppen yta med massor av härliga soffgrupper och snygga arbetsplatser. Här finns bra konferensrum också.

När du bor på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken ingår frukost, fika och middagsbuffe med väldigt god mat. Varmrätt med flera olika matiga sallader och egenbakat bröd. Och vid frukosten finns en storfavorit hos mig havregrynsgröt med massor av topping. Självklart fanns och pannkakor, croissanter, yoghurt, müsli, ägg, gott bröd och färsk frukt.

Utanför hotellet finns en mysig uteservering och det finns också gym och bastu.

Jag ser detta hotell som ett perfekt komplement til SIckla och Hammarby Sjöstad. När mina föräldrar kom och hälsa på över midsommar bodde de här istället för på de någon sunkiga hotellen i sjöstan och var väldigt nöjda.

Du bor när shopping, bio, Hammarbybacken, tvärbanan in till stan, sickla sjö med badplats och Hammarby Sjöstads mysiga restauranger och promenadstråk.