När 9-åringen får välja

En helg före jul tyckte jag det var dags för mig och Aramis att ha ett dygn tillsammans, bara han och jag. Ett par veckor innan bad jag honom skriva ned några saker han ville göra tillsammans med mig en helg i december i Stockholm. Sagt och gjort - han fick bestämma och jag hängde på.

Adjustments.jpeg

Först och främst ville han bo på hotell och äta hotellfrukost så jag bokade in oss en natt på ett av mina favoritställen; Downtown Camper. VI checkade in 14:30 en fredag, dumpade våra ryggsäckar och fortsatte ut på äventyr.

Vi började med bio där vi såg nya Sune filmen och åt en hink popcorn. Vi både tyckte filmen var bra men Aramis skrattade så han nästa grät mellan varven så han gillade den verkligen. (Dock kanske det inte ser ut så på bilden.)

Adjustments.jpeg

Vi fortsatte med att köpa lite julklappar till nära och kära. Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att kolla runt, hänga lite på rummet och titta på utsikten. Vi gick sen för att spana in NKs julskyltning.

Adjustments.jpeg

Och så PInchos där Aramis ville att vi skulle äta middag. Godisdrink innan maten, halloumisticks, hamburgare, enchiladas och räkor till huvudrätt samt churros och glass till efterrätt.

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Efter middag stod titta på julbelysning på listan så vi tog ett varv i stan och tittade på alla lysande renar och granar.

Adjustments.jpeg

Aramis ville avsluta kvällen med att titta på film i hotellsäng så det blev Ensam Hemma i en fluffig säng och extra bonus var att sängen kunde styras med hjälp av fjärrkontroll. Behöver jag säga att han somnade relativt snabbt?

Adjustments.jpeg

Dag 2 började med superhärlig hotellfrukost där vi lyxade med berg av färsk frukt, pannkakor och croissanter. VI fick sedan chansen att klättra upp i deras nät i taket där vi körde en mindfulness session på 15 minuter.

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Vi tog bussen till Skeppsholmen för att titta på Pepparkakshusutställningen på Arkdes. Vi har varit där varje år sedan Aramis var 4 år och han älskar det. Går runt länge, läser noga på alla små skyltar och analyserar husen.

Adjustments.jpeg

På listan fanns sedan fika så vi gick till Its´ Pleat för att testa deras Saffran freakshake eftersom vi älskar saffran båda två. Aramis tyckte den var snyggare än god men jag tyckte det var smarrig med mango, saffran och kokosgrädde på toppen.

Adjustments.jpeg

VI fortsatte med att köpa kläder till julafton till honom och så gick vi tillbaka till hotellet. VI hängde i spelrummet där vi spelade shuffleboard och brädspel, innan det blev eftermiddag och vi åkte hemåt.

Adjustments.jpeg

Sånt himla härligt dygn vi hade och jag rekommenderar er alla att göra saker med bara ett barn då och då. Aramis uppskattade det lika mycket som jag och han sammanfattade det med att så här lyxigt får man nog det inte på minst ett år.