Linköping med barn

När vi åker till Småland susar vi förbi Linköping i raketfart på E4:an. Men denna gång bestämde vi oss för att stanna ett dygn och se mer av staden med barnen. Här är vad jag tycker man inte ska missa om man är i Linköping med barn

linkoping_barntips.jpg
  • Gamla Linköping

Friluftsmuseum och som ett mindre Skansen. Här finns stadskvarter, hantverksbodar, en gammal brandstation, ni kan åka häst och vagn, besöka våffelcaféet, äta glass, lyssna på musikorkester och mycket mer.

gamla_linkoping.jpg
linkoping_med_barn.jpg
museum_linkoping.jpg

  • Fenomenmagasinet

Ett science centre för barn som också ligger i Gamla Linköping. Påminner om Tekniska Museet där du får lära dig mer om kroppen, elektrictet och naturen genom att själva prova olika experiment etc Kostar 70 kr i inträde och du kan lätt vara här 2-3 timmar. Högst upp finns ett enklare café. Öppet på helger och lov.

fenomenmagasin.jpg

  • Hot Sport Center

Ett aktivitetshus där barnen kan åka skateboard och klättra på olika nivåer.

  • Bergs Slussar

Ca 1 mil utanför Linköping ligger Göta kanals största slusstrappa, Bergs Slussar. Sju slussar på rad lyfter och sänker båtar nästan 20 meter. Här finns också caféer, minigolf, badplats, restauranger etc

bergs_slussar.jpg


  • Busfabriken

Ett enormt lekland med rutschkanor, rör, studsmattor och allt annat som hör lekland till.


  • Bosses glassbar

Massor av god glass, både kulglass och smaksatt mjukglass mitt i stan.

bosses.jpg


  • Babettes Kafferi & Bageri

Ett underbart cafe (med eget bageri) i en supermysig trädgård med ljuvligt gott kaffe och härliga bakverk. Och nej kanske inte ett hett barntips men ett väldigt hett föräldratips!

babette.jpg

  • Trädgårdsföreningen

Härligt grönområde mitt i centrala Linköping. Parklek med stor lekpark och minigolf, rolig fontän som sprutar vatten och ändrar färg till musik, lusthus, små broar, stadsodlingar och handelsträdgård. Här hittar du också Tropikhuset där ni kan äta lunch, bra barnmeny och väldigt spännande glassar.

linkoping_lusthus1.jpg
fontan_linkoping1.jpg

  • Fun Skate Park

En utomhuspark för alla som älskar att åka skatebaord. Helt gratis, ta med egen bräda eller hyr på plats.

  • Mickeys strandfik

Hyr trampbåt och upptäck Stångån eller hyr en rosa familngo och flyt fram i. Här finns också äventyrsgolf och väldigt bra glass.


  • Cloetta

Köp godis till outletpris på Cloetta-butiken i Gamla Linköping.

cloetta_linkoping.jpg

  • Flygvapenmuseet

Ett fantastiskt museum genom flygplanens historia från det första flygplanet till nutid. Det finns en simulator där ni kan testa hur det känns att vara pilot både i start och landning och dessutom finns här en riktigt bra restaurang.

79_exterior_foto-crelle.jpg

  • Valla Gård

Intill Gamla Linköping ligger Valla Gård där ni kan hälsa på djur, leka i stans största lekpark, spela minigolf på två olika banor och njuta av stora gröna ytor.

  • Medley Simhall

Äventyrsbad med lång vattenrutschkana, simhall, gym och relaxavdelning.

linko-ping-a-ventyr.jpg


Barnvänligt hotell i Linköping

Vi valde att bo på Scandic Frimurarehotellet, dels för att deras familjerum hade väldigt bra pris och dels för att läget är toppenbra! Vi fick rum nummer 573 och med det rummet kom en enorm balkong runt hela rummet högt upp i huset - rekommenderar verkligen. Härligt att kunna lägga barn och sedan ta ett glas vin på balkongen och se solen sänka sig bakom domkyrkan.

scandic_linoping.jpg
scandic_frimurar.jpg

Restaurangtips äta med barn Linköping

Vi åt middag på Cioccolata Bistro på Ågatan, ett stenkast från hotellet. Barnen var mycket nöjda med barnmenyn, bra priser och fram till 19 på vardagar serverar de en after work meny där utvalda rätter + öl/cava kostar 169:- - rekommenderas. Jag åt ramslöksbakad lax som var jättegod!

rest_link.jpg

Har ni fler barnvänliga tips til Linköping? Fyll på i kommentarerna!