Hotel Frantz har Stockholms bästa hotellfrukost

Förra helgen körde jag en staycation på Hotel Frantz här i Stockholm. Jag har velat bo där sedan de öppnade och nu hade de verkligen kanonpriser så jag bokade in mig och en kompis.Hotellet är ett mindre boutiquehotell som är familjeägt och det märks tycker jag. Personalen är engagerad, de ger ett personligt bemötande och det känns som de faktiskt de vill att du ska ha en fantastisk hotellupplevelse.

Adjustments.jpeg

Rummen på Hotel Frantz

Läget för Hotel Frantz är grymt, mitt på Södermalmstorg med gångavstånd till cirka allt i hela city. Hotellet har ca 50 rum , de minsta med våningssäng på 8 kvm till familjerum på 25 kvm. Vi bodde i ett standardrum som kostade 890:- och då ingick cava och late check out. Rummen är överlag små och det är compact living som gäller (på ett väldigt snyggt sätt) men skulle jag bo där igen skulle jag nog välja ett deluxerum med kakelugn och badkar.

Adjustments.jpeg
IMG_3443.jpeg

Inredning är top notch, sängen gudomlig och varje detalj noga utvalt. Mossgrön sänggavel i sammet, blått kakel i badrummet, snygg dusch, handfat i hallen med tillhörande snygga lampor och muggar, stylish fönsternisch och genomtänkt planerade. Extra plus för att det är väldigt bra ventilation. Ofta blir små rum så väldigt varma och man vaknar upp med huvudvärk men inte här!

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Frukost på Hotel Frantz

Och så har vi kanske det bästa av allt - frukosten! Jag har ätit de flesta hotellfrukostar som Stockholm erbjuder och denna är fantastisk. Det är inget överdåd men allt som finns är gjort med kärlek och även här har an tänkt till. Äggröra med chili och parmesan, fröknäcke, bröd från Bröd & Salt, pålägg, olika röror, grönsaker, stort fat med färsk frukt, gräddtårta, kokosbollar, croissanter, olika sorters chiapudding, egengjord granola, ingefärsshots - och mycket mer. Det är så långt ifrån standardfrukost du kan komma, inte ett yoghurtpaket syns till, inget halvfabrikat och ingen ost som har torkat i kanterna.

IMG_3426.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Jag rekommenderar verkligen detta hotell och även om du inte behöver boende så tycker jag du ska gå hit för att äta deras frukost. Den kostar runt 200 kr och är värd varenda öre. Extra härligt en varm sommardag att sitta ute vid deras entré och äta den - Pariskänsla mitt i Stockholm!