5 tankar från veckan från kalas till deppighet

Kvällsöppna museum

Hiss för detta! I onsdags tog jag med Aramis för middag på Pinchos och sedan var vi två timmar på Historiska Museet. På onsdagar har Historiska öppet till 20:00 vilket är perfekt som en efter skolan aktivitet. Vi var nästan ensamma där och museet är perfekt för barn som går i mellanstadiet. Du går genom Sveriges historia och det var väldigt bra uppbyggt med saker att prova, frågesport, små filmer och interaktiva moment. Tummen upp för allt och jag har nu bestämt att detta med kvällsaktiviteter med bara ett barn ska vi göra minst ett par gånger i månaden.

IMG_8526.jpeg

Deppigheten

Ja det går inte att komma ifrån - den är här. Kvällarna är mörka redan vid 18, det börjar bli kallt, resa utomlands är begränsat och det känns som jag vill sova till april. Den här tiden på året är verkligen inte min favorit och ännu mindre nu med så mycket begränsningar. Skrivkrampen är ett faktum som ni ser här i bloggen och hör kanske ihop med den här deppigheten som känns som att gå omkring i seg sirap. Att skriva om resor som ingen kan göra just nu känns sådär och utan resor så vet jag inte riktigt vem jag är. Men jag ska försöka ha mer fokus på Stockholm är tanken.

IMG_8415.jpeg

Ökad smitta

Jag är lite kluven till detta för ja tydligen ökar smittan igen här i Stockholm och i andra delar av landet. Man öppnar inte upp för större publik men samtidigt verkar många stockholmare glömt corona helt. Det är trång på tunnelbana och buss, det går inte att få bord på restauranger i lunchrusning och gymmet är fullt. Danmark och Norge stänger gränsen mot Sverige men är det någon fara? Jag tycker det är väldigt otydligt just nu och det känns inte alls som rekommendationerna är lika tydliga som i våras.

Och i resten av Europa förbereder England lockdown, Madrid stänger och i Tyskland rusar smittan. Det går liksom inte åt rätt håll.

Barnkalas

Förra söndagen hade jag 10 stycken 5-åringar här hemma på kalas. Respekten för förskolepedagoger är enorm. Jag hade förberett med massor av pyssel och det fungerade i 1 timme och 15 minuter men de sista 45 minuterna fick man känna att man levde. Några bråkade, nån fick inte vara med, det var krokodiltårar och någon som inte hann till toaletten i tid. Men Älva var toppennöjd med sin dag och det är väl allt som betyder något egentligen.

IMG_8456.jpeg

Höst med löv o äppeldoft

Jag ska inte bara gnälla på hösten för vissa dagar är det ju bara så himla fint också. I måndags var det 18 grader, solen ske, löven var gula och jag åt utomhuslunch i en park. Och när solen skiner vill jag äta äppelpaj varje dag, kasta mig i löven och dricka latte med kanel. Så jag hoppas på en solg oktober och november, ingen snö och kanske en solig weekend längre ned i Sverige där jag inbillar mig att hösten stannar längre.

E75D973B-8457-4D7B-AA81-4A3C66E76264.jpeg