Vart vill jag resa 2020?

Går det ens att svara på den frågan? Ett par resor är bokade men det är också allt, fler ska det bli men jag får se var jag landar (bokstavligen). Dessa resmål finns iallafall över ställen jag vill uppleva 2020.

Resor jag bokat

Mexico. Jag har länge drömt om Mexicos vita stränder, härliga mat och bara ha semester. Och i mars händer det. Jag och Älva reser charter med TUI direkt till Cancun och sedan är planen är uppleva Playa del Carmen, Tumul, Akumal och Isla Mujeres. Jag var först inne på ön Holbox men blev avskräckt av sjögräs och mindre barnvänliga hotell (samt avståndet) så vi gör kusten söder om Cancun på Yucatan-halvön.

mexicotulum.jpg


Helg i Köpenhamn.
Jag ska ta med Aramis till Köpenhamn en helg i februari. Vi ska åka direkttåg från Stockholm, gå på legomässa, spana in Tivoli, äta röda korvar och upptäcka stan.

Resor jag vill göra

Nordvästra Thailand. Jag vill se mer av Isaan i Thailand, gärna runt gränsen till Laos där provinsen Loei ligger. Det ser ut som ett helt annat Thailand och jag tänker att det vore perfekt att kombinera med några dagar i livets stad, Bangkok.

palmtrees.jpg

Hyra hus i fransk/italiensk/spansk by. Jag alltid varit så inställd på att en ska vara nära havet när man reser till Europa på sommaren. Men i sommar är jag sugen på att hyra hus mer genuint och se det riktiga livet passera. Barnen bryr sig bara om pool iallafall så de kommer inte misströsta. Och jag är så trött på överfulla stränder och ställen i Europa under juli och augusti. Men billigt är det inte och det finns en uppsjö av hus därute så jag skulle behöva spendera ett dygn på Air Bnb. Minst.

huscapri.jpg

Vermont och Quebec vs Seoul. Jag reste 5 dagar till Boston sista helgen i september och det var fullkomligt magiskt. Jag är nu så sugen på att göra om samma höstresa igen men till nytt resmål. Jag blev förälskad i Boston och Massachussets och skulle så gärna vilja se mer i närheten som Vermont och Quebec. Men samtidgt lockar Seoul något så väldigt just på hösten.

Weekend i södra England eller Irland Vart spelar inte så stor roll, ge mig Cornwall, Torquay, Cork eller Galway så länge jag får strosa i gränder ensam eller med andra vuxna samt leva publiv, äta fish and chips och se gröna kullar.

IMG_3753.jpeg

Norge. Varje år säger jag att jag borde se mer av Norge men jag kommer liksom aldrig längre än till Oslo. Kanske ligger det för nära, antagligen är det också på grund av prislappen men oj vad jag vill se mer av detta land!

Gotland. Tänk att jag aldrig varit på Gotland ändå. Det måste bli ändring! Så svårt är det ju inte att ta pendeltåg till Nynäshamn och sedan båt över. Det är skärpning på mig och mitt resande inom Sverige.

gotlandtsen.jpg