Min nya hudvård med syror från The Ordinary

Det tog mig alldeles för lång tid i livet innan jag insåg vad bra hudvård kan åstadkomma. När det var -10 ute, mitt ansikte skrek efter fukt och var rödflammig började jag googla. Och läsa på. Och gick med i en underbar facebookgrupp. Och en ny värld öppnade sig. Först trodde jag att detta skulle ruinera mig men icke. Bara man shoppar på rätt ställe och rätt märke är det inte dyrare än apoteket. 

Så här ser min rutin ut idag för ansiktet och jag lär mig ständigt så jag tipsar men är ingen expert. Men vill du ha budgettips till riktigt bra hudvård så kommer det här:

oil.jpg

På kvällen tvättar jag ansiktet med rengöringsolja, jag använder Paulas Chioce. Den rengör bra utan att torka ut. Paula´s Choice produkter köper jag från Skincity.se , supersnabb leverans och ibland bra kampanjer. Sedan  använder jag Garniers micellära ansiktsvatten på en bomullspad. Detta under till vatten tar bort den sista smutsen och drar åt sig orenheter. 

serum.jpg

Steg tre är Niacinamide 10% + Zinc 1% från The Ordinary. Denna mirakelprodukt motverkar förstorade porer, ojämn hudton och verkar antiinflammatoriskt. The Ordinary är ett underbart märke där flaskorna är gudomligt snygga och priset ligger på 50-100kr per produkt. Ja ni läste rätt, under 100-lappen! Jag beställer oftast The Ordinary från deciem.com

Steg fyra är serum och jag älskar Kronans eget serum, budgettips! I serumet droppar jag ett par droppar av The Ordinarys Hyaluronic Acid 2% + B5 som är en fuktbindare och gör min hud mjuk som en bebis. Min ögoncreme kommer från Lumene och heter Pure Dew Drops, jag vet faktiskt inte om den gör från eller till men just nu använder jag den. När detta är klart avslutar jag med The Ordinarys Natural Moisturizing Factors som återfuktar. 

theordinary_syra.jpg

Sedan kommer vi in på syror som jag jobbar med ett par gånger i veckan. Syror - helt nytt för mig och det som verkligen ger resultat! The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution aka Blodmasken pga helt röd använder jag en gång i veckan då den är rejält rivig med mycket syra och jag har ganska känslig hy. AHA exfolierar på ytan och BHA går ned på djupet, dämpar inflammation och hjälper mot oren hy. Glowfaktor!

Två gånger i veckan använder jag Paula´s Choice 2% BHA Liquid efter ansiktsvatten och före serum. Det är en exfoliering som du lämnar på och som löser upp smuts i porerna tack vare salicylsyra.

The Ordinary Retinol 1% in Squalane håller jag på fasar in nu och använder en gång i veckan. Den ska reducera fina linjer och  pigmentfläckar men kan vara för stark för vissa så just nu provar jag mig fram.

Ja, lite så ser det ut nu och ja jag känner en enorm skillnad mot när jag endast använde rengöring och dagcreme från Apoteket/Emma S/Clinique. Dessutom betalar jag inte mycket mer vilket gör det hela ännu trevligare.