Tre bra hotell på Sal, Kap Verde (med och utan barn)

När jag var på Kap Verde bodde jag på ett hotell hela vistelsen men besökte två andra under några dagar. Alla tre hotell var bra på olika sätt och ska ni besöka Sal rekommenderar jag dessa ställen - tre himla bra hotell!

Blue Star Oasis Salinas Sea

salinasspa.jpg

Blue Star Oasis Salinas Sea ligger 5 minuter promenad från själva staden Santa Maria. Här finns dubbelrum, sviter och familjerum och detta är ett jättebra hotell för familjer. En stor pool, en barnpool och en jacuzzi finns på området och barnpoolen har ett solskydd över sig. Hotellet har ett mindre gym och lekrum för barn samt barnpassning.

beachmorning.jpg

Läget är grymt, precis vid stranden. De har tre olika restauranger varav en ligger på stranden. Här grillar de nyfångad tonfisk till lunch och det ingår i All Inclusive alternativet. Så gott!

Runt om hotellet finns barer och restauranger längs med stranden och du är nere på piren på några minuter. Det går ett promenadstråk längs med stranden som är perfekt för löpning eller promenad.
 

grillsalinas.jpg
oasissalinassea.jpg
salinaspool.jpg
salinas.jpg

 

TUI Sensimar Cabo Verde Resort

sensimar_kapverde.jpg

Hade jag inte barn skulle detta vara mitt förstahandsval. Jag älskar allt med detta hotell från inredningen, till bellinibaren och stranden med turkosblått vatten!
 
Sensimar Cabo Verde ligger 4 km från Santa Maria men de har gratis shuttlebuss flera gånger om dagen. Här ingår alltid all inclusive och det är riktigt bra mat. Det finns flera olika restauranger att välja bland och all mat håller hög kvalité.
 
Redan när du anländer hotellet känner du ett lugn. Receptionen är enorm, allt går i ljusa färger och det är så rofyllt och tyst. Två olika pooler, tre barer, eget spa och bra gym med olika pass. Går du rakt genom hotellkomplexet kommer du ut på Bikini beach som är en utav de bästa stränder på Sal enligt mig. Här finns en pir uppbyggd som dämpar vågorna, du kan snorkla direkt från stranden och här finns Sals enda beachclub.

pirsensimar.jpg
IMG_0502.JPG
i_0312334WebOriginalCompressed.jpg
spathai.jpg

Du kan ha ett eget swim-up rum som betyder att du har direkt tillgång till pool från din terrass. Något av det absolut bästa med detta hotell är att du inte får reservera stolar vid poolen. Och att du inte heller behöver det. Det finns nämligen fler solstolar än antal gäster. Jag besökte detta hotell när det var helt fullbokat och ändå fanns det massor av tomma solstolar vid båda poolerna.

 

ClubHotel Riu Funana

riu1.jpg

RIU Funana sitter ihop med RIU Cabo Verde.  Det är två stora hotell som har allt du behöver och mer där till. De ligger 1,5 km från Santa Maria,  All Inclusive ingår i priset och maten är jättebra! Du kan bo i dubbelrum, familjerum eller svit och för barnen finns det egen barnpool, barnklubb med aktiviteter varje dag och lekplats. RIU Funana har två större pooler varav en uppvärmd och spa med gym, bastu och jacuzzi.

riu_funana.jpg
riuhus.jpg
i_0313402WebOriginalCompressed.jpg
barnriu.jpg

Går du genom hotellområdet kommer du ut på stranden som på detta hotell är kantad av palmer. Detta kan vara Sals grönaste hotell då stället är omgivet av palmer och gräs. Även detta hotell var fullbokat när jag var här men området är så väldigt stort att det nästan kändes tomt och väldigt lugnt.

De har volleybollpass, träningspass i poolen och erbjuder olika vattensporter.

riupalmer.jpg
strandriu.jpg