Hur tar man sig till Amalfikusten?

Amalfikusten är en kuststräcka i Italien som många anser vara en utav de vackraste platserna i världen. Små färgglada byar balanserar på berg som stupar rakt ned i det turkosa vattnet. Och ja jag är benägen att hålla med - det är vackert så man tappar andan.

positano.jpg


Var ligger då Amalfikusten?

Jo här.

amalfikarta.jpg

Kuststräckan ligger i den delen av Italien som heter Kampanien och sträcker sig från Positano i väst till Vietri sul Mare i öst. Här hittar du städerna Cetara, Maiori, Minori, Ravello, Atrani, Amalfi, Praiano, Positano och Scala.

sorrento.jpg


Flyga till Amalfikusten från Stockholm

Det finns egentligen två alternativ om du vill resa till Amalfikusten från Sverige. Antingen flyger du till Rom, tar tåg till Neapel ( tar drygt två timmar) och hyr sedan bil. Alternativ två, som jag använde mig av, är att flyga till Neapel och sedan ta tåg till Sorrento (tar en timme) alternativt hyra bil direkt. Ryan Air flyger direkt till Naepel ett par gånger i veckan från Skavsta, själv reste jag med Lufthansa och mellanlandade i München.

positano2.jpg

När ska man åka till Amaflikusten?

Under maj-september väller turisterna in, köerna ringlar långa och det kan till och med vara svårt att komma in i de små byarna. Bara till Capri kommer det under högsäsong ca 20,000 turister /dag (!). Så mitt tips är åk off season. Jag var där i oktober och det var ljuvligt - 24 grader i luften, blå himmel och varmt i havet.

hotellpositano.jpg