Res till Flandern med Hi Belgium Pass - tävla och vinn en resa för två

Letar du efter en ny weekenddestination i höst/vinter? Här kommer då ett grymt tips till en lite annorlunda weekend i Europa.

flander.jpg

Brussels Airlines har precis lanserat en ny typ av flygbiljett som heter ”Hi Belgium Pass”. Biljetten kostar bara €149 och inkluderar flygbiljett tur och retur Stockholm (alt Oslo, Köpenhamn eller Billund)-Bryssel, obegränsad tågtransport i hela Belgien och inträde till en mängd turistattraktioner och museer i två valfria städer (passageraren bestämmer själv vilka) - inklusive guidade turer, cykelhyra med mera. Städer som ingår i detta är Bryssel, Gent, Brygge, Antwerpen, Leuven och Mechelen.

Priset gäller flygbiljetter i kategorin Check&Go som inkluderar 12 kg handbagage samt en mindre handväska. Biljettypen kan köpas 3–16 veckor innan avresa och gäller för ankomst torsdag, fredag eller lördag och avresa söndag, måndag eller tisdag. Man kan vara borta i max sex dagar totalt.

Läs mer här om Hi Belgium pass, vad som ingår och hur du bokar

Här nedan kan du läsa om de städer du kan besöka, hitta dina favoriter och tävla om Hi Belgium pass samt hotell.

 

Bryssel

Bryssel är Belgiens huvudstad och har massor av bra restauranger, shopping och museum. Tre tips på bra områden i Bryssel är

Châtelain: En kvarter fyllt med små boutiquer, prisvärda restauranger och en fantastisk matmarknad varje onsdagkväll.

Flagey: Mycket barer, lite hipsterkänsla, en härlig blom- och matmarknad på helgen och mysiga promenadstråk.

Uccle: Långa breda gator kantade av gröna träd och små söta torg med caféer och butiker.

bryssel2.jpg
bryssel.jpg

Med Hi Belgium Pass får du fritt inträde till många museer i Bryssel och också ett besök till baren Sip this Beer där du får smaka massor av belgisk öl och servera dem själv ur kranen.

 

Antwerpen

Antwerpen och också kallad den coolaste staden i Belgien. Arkitektur som får en att häpna, ett enormt akvarium och en food truck med deluxe pommes lagade av en kock med Michelinstjärnor på sitt cv.

antwerp2.jpg

Med Hi Belgium Pass får du fritt inträde till flera museer i Antwerpen. Du får också besöka De Koninck, stadens egna bryggeri, där du får en rundtur och smaka lokal öl.

 

Brygge

Belgiens vackraste stad? Så vacker att det nästan är omöjligt att ta dåliga foton här och med på UNESCOS världsarvslista. Här finns också ett chokladmuseum!

bruge1.jpg
bruge2.jpg

Med Hi Belgium Pass får du fritt inträde till chokladmuseum, Salvador Dalí musuem, ett diamant museum och en rad andra attraktioner.  Du får också besöka och gå en rundtur i bryggeriet Bourgogne des Flandres.

 

Gent

Gent är hipsterdelen av Flandern, här kan du gå från den stora katedralen till en gata som svämmar över av graffiti. Lonely Planet kallar Gent för Europas bäst bevarade hemlighet. Här finns Flanderns största univeristet, prisvärda restauranger och barer samt massor av caféer.

ghent.jpg
ghent2.jpg

Med Hi Belgium Pass får du fritt inträde till flera museum och katedralen.

 

Leuven

Här finns Belgiens äldsta univesitet och botaniska trädgård blandat med nya byggnader och många uteserveringar.

lovre.jpg
lovre2.jpg

Med Hi Belgium Pass får du fritt inträde till en gotisk kyrka och till deras stadshus som har en fasad som består av 236 statyer.  Du får också ta del av fyra stadsvandringar med olika teman.

 

Mechelen

Bara 11 minuter med tåg från Bryssels flygplats ligger Mechelen, precis mellan Bryssel och Antwerpen. En liten söt stad som kanske är mest känd för en av världens bästa skolor när det kommer till klockspel. Staden är fylld med bilfria vägar, små torg längs med vattnet och inger lugn.

mechelen.jpg
mechelen2.jpg

Med Hi Belgium Pass får du fritt inträde till St-Rumbold’s Tower där du kan se hela stan och du får även rabatt på hotell. 

 

Tävling

Nu kan du vinna två Hi Belgium som inkluderar flygbiljetter tur och retur Stockholm-Bryssel (eller om du föredrar att resa från Oslo, Köpenhamn eller Billund), obegränsad tågtransport i hela Belgien och inträde till en mängd turistattraktioner och museer i två valfria städer, du bestämmer själv vilka. Du vinner också två hotellnätter för två personer med frukost i valfri stad här ovan.

För att tävla

Berätta vilka två städer i du helst vill besöka och vad du vill göra där. Berätta också vem du skulle vilja resa med. (Lämna en kommentar nedan)
OBS: Var noga med att lämna din e-postadress så jag kan nå dig.

Tävlingen avslutas klockan 23.00 den 10 september.

Resan måste ske under 2017 med reservation för vissa fullbokade datum. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom en vecka efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare.


TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR KRISTIN MED DENNA FINA HISTORIA

Bryssel och Gent! Varför? Jo, när jag började arbeta på Bromma flygplats som flygplatsbrandman var flyget från Bryssel det som påbörjade och avslutade mina arbetspass dagligen. Jag hjälpte till med bärhjälp eller rullstol för passagerare som hade svårt att gå eller ta sig fram till sina nära och kära. Jag minns speciellt en äldre dam vid namn Greta som vid vänthallen berättade att hon besökt sin dotter i Bryssel och att dottern bodde på samma adress där de tillverkade den godaste Belgiska chokladen i mannaminne. Där i vänthallen på Bromma flygplats satt jag och Greta och mumsade choklad. Eftersom jag aldrig smakat belgisk choklad tyckte hon verkligen att det var dags för en smakupplevelse. Så där och då när klockan tickat in på övertid satt jag och fick min första smakupplevelse av Bryssel. Eftersom jag är brandman tyckte Greta att jag skulle veta att i Bryssel finns en liten bronsstaty av en pojke som står och kissar, Manneken Pis, sa hon, sägs ha uppkommit till minne av en pojke som överlevde en eldsvåda genom att kissa. Greta sålde verkligen in Bryssel som resmål och jag sa till henne att jag någon gång i livet skulle besöka Bryssel. För det var verkligen så jag kände! För när jag satt där med Greta, trots att jag var inne på övertid. Kände jag sådan tacksamhet till mitt arbete och att jag fick möjlighet att träffa alla dessa resande människor, som även visade sådan tacksamhet för att jag kunde hjälpa dem på och av planet. Resan till Bryssel har ännu inte blivit av, nu är det 4 år sedan jag mötte Greta. Men det är mycket som har hänt sedan dess och på flygplatsen mötte jag även mitt livs kärlek! Och till honom skulle jag så gärna vilja säga: Come fly with me! Och jag vill att vi tillsammans ska smaska på belgisk choklad och titta på den kissande pojken. ;-) Men, jag skulle också vilja uppleva Gent, då vi båda gillar kultur, god mat och caféer otroligt mycket. Europas bäst bevarade hemlighet måste vara värd att besöka! Jag blev i alla fall nyfiken av det lilla du valde att skriva om staden Towe, så jag vill veta mer. Så mycket att jag vill uppleva det på plats med killen som har en stor del av mitt hjärta. För jag tycker att upplevelser blir bäst om man delar dem med någon. –Precis som du gör med dina resor i din blogg! <3

Vi kontaktar dig på tagestorp31@gmail.com

 


Denna tävling görs i samarbete med Visit Flandern och Brussels Airlines och är en del av kampanjen #ShortbreakInFlanders