Salzburg dag 1

Igår klockan 11 klev jag och Aramis på planet till Berlin med just Air Berlin. 

FullSizeRender.jpg

I Berlin bytte vi till detta propellerplan som skulle ta oss till Salzburg. Jag tycker inte om att flyga så här små plan och igår trodde jag det var sista gången jag flög. Precis vid start hördes en smäll, flygvärdinnan såg livrädd ut, började ringa runt med panik i blicken och planet hoppade rejält. Aramis märkte inget medan jag hyperventilerade och tänkte att bara jag överlever ska jag aldrig flyga mer. Efter ett tag la hon på luren, jag mimade till henne frågan om allt var ok, hon nickade och log tack och lov. Men jag kunde inte riktig slappna av och var så tacksam när vi var nere på marken igen efter en timme. Att jag ska på ett sånt där plan igen på söndag vill jag inte ens tänka på. 

FullSizeRender.jpg

När vi kom fram tog vi en taxi till hotellet och sedan gick vi ut för att upptäcka stan. Det var 27 grader och riktigt tryckande varmt. Salzburg är så gullig stad på alla sätt och vis. 

FullSizeRender.jpg

Vi åt glass i gamla stan. 

FullSizeRender.jpg

Och tittade på alla lås på bron. 

IMG_7486.JPG

Och gick över fler broar. 

FullSizeRender.jpg

Sedan var klockan 17 och vi var så varma att vi drog oss tillbaka till hotellet för bad. Vi bor på ett hotell som heter Doktor Wirt med både inom- och utomhuspool vilket är underbart när man reser med barn, eller när det är värmebölja. 

 

FullSizeRender.jpg

På kvällen åt vi middag på hotellets uteterass med utsikt över trädgården och de gröna bergen. En väldigt fin första dag! 

Idag regnar det här men ska tydligen bli sol och vi laddar för en båttur, linbana och härliga vyer.