Härliga takbarer i Madrid

Eftersom jag knappt hann vara hemma mellan min resa till Madrid och Thailand har jag inte hunnit ge er alla mina Madridtips. Utkasten är många men få är publicerade så idag börjar jag beta av dem, jag ska ge er allt ni behöver veta inför en resa till Madrid. Denna underbara stad som tog mig med storm och som jag gärna återvänder till i höst.

Här kommer fyra härliga takbarer som jag besökte - se till att iallafall besöka en om du är där för att få se staden från ovan.

 

The Roof at ME Hotel

(Bild lånad från hotellets webb )

Plaza de Santa Ana 14 (Sol/Las Letras)

En utav Madrids lyxigaste takterrasser där strikt klädkod gäller. De öppnar inte förrän 21 på kvällen och kan servera Madrids dyraste cocktails, från 16€ och uppåt. Detta vägs upp av den härliga atmosfären och utsikten över fina Plaza de Santa Ana. Fungerar både för drink före eller efter middagen och här hänger Madrids finaste folk.

 

Gymage

(BIld ovan lånad från Gymage.com)

Calle de la Luna, 2 (Gran Via, Santo Domingo)

Detta är en takbar som ligger ovanpå ett gym. När vi var här mitt på dagen var det riktigt trångt så att boka bord kan vara en bra idé. Allt går i vitt, det är en känsla av Ibiza och de har dessutom en liten pool i kanten på takterrassen. Hippt, trendigt och vältränade gäster – en cocktail kostar cirka 8€. Vy över shoppinggatan Gran Via åt ena hållet och smågator åt andra.

 

Mercado de san Anton

Calle de Augusto Figueroa, 24 (Chueca)

En något gömd takbar högst upp på en matmarknad. Kön är ofta lång men det går relativt snabbt att få ett bord även om baren är liten. Madrids bästa mojitos finns här för 10€. Både soffor, bord och höga barbord och öppet på eftermiddagar, så perfekt för en helgdrink efter shoppingrundan. Utsikten är mysig över takåsarna och de små gränder i Madrids hippaste område.

 

 

Takbaren på Circulo de Bellas Artes

(Bild lånad från Circulo bellas artes sida)

Alcalá 42/Marqués de Casa Riera, 2  (Banco de España)

Madrids bästa utsikt! Det kostar 4€ att gå upp, det kommer att vara kö, men det är värt det. Drinkarna är goda och inte så farligt dyra, servicen är i ärlighetens namn sådär men att halvligga i en utav stolarna och titta på solnedgången gör det värt det. Du ser hela Gran Via, massor av takåsar, små inredda balkonger, tinnar och torn.

 

Hotel Oscar

Plaza Vázquez de Mella, 12 (Chueca)

När jag var på väg till Hotel Oscar såg jag framför mig loungestolar, plastgräs och en pool. Det visade sig att de hade tagit bort sin pool och istället utökat med sittplatser, samt byggt ett taköver en viss del av terrassen .

Stället öppnar sen eftermiddag, cocktails kostar 13-15€, jag drack cappuccino och den var jättegod den med. Snygg inredning trots avsaknad av pool,  många sittplatser, du ser över taken och Telefonica, Europas första skyskrapa. Trevlig personal och väldigt mysigt.