Söndag i Milano

Söndag i Milano betyder vilodag tror jag då vi i stort sett var själva på gatorna fram till 12. Men vi var uppe tidigt för att testa frukost på Machacafe, det mest trendiga i Milano just nu. 

IMG_6042.JPG

Avocadoburgare med lax, machecappuccino, smoothiebowl med äpple och kanel och en grön juice. Allt supergott men förstår kanske inte riktigt varför folk köar utanför i timmar?!

Sedan gick vi vidare på promenad genom Chinatown. Det var 19 grader och lite molnigt så perfekt promenadväder. 

IMG_6054.JPG

Sedan gick vi till Otto, tydligen Milanos bästa brunchställe. Vi kom för tidigt för brunch men vad gjorde det när man kunde sitta här ute och njuta medan vi väntade?! Efter en magisk brunchbricka tog vi tunnelbanan till BitMilano, en enorm resemässa. Vi träffade utställare från hela världen men främst Italien såklart och även andra bloggare. 

IMG_6055.JPG

När vi kom därifrån kring 18 bestämde vi oss för att det var dags för takbar. 

IMG_6068.JPG
IMG_6069.JPG

Vi drack rose, åt snacks och när det började duggregna vid 19 flydde vi fältet. Vi tog en långpromenad genom staden, hittade en av Milanos bästa pizzerior och en pizza med buffalomozzarella, tomat och basilika fick avsluta denna dag. Sedan vandrade jag 4 km hem till mitt hotell, insöp Italien och tänkte på hur fina alla hus och balkonger är här och vad folk är gladare när de kan sitta ute året om.  

Det var denna söndag i stora drag. Imorgon ska det bli 23 grader och sol och jag ska njuta av parker och blommor.