Mina bästa (gratis) reseappar

Jag har några få men väldigt bra appar som jag använder för att planera resor och när jag är ute på resande fot. Här ska ni får se vilka.


Skyscanner

Jag tycker att Skyscanner är helt klart bäst när det gäller att leta flyg, jämföra priser, flyglängd och avgångstider. Speciellt förtjust är jag i funktionen leta flyg från Stockholm till överallt - när man bara vill iväg till ett rimligt pris.


Instagram

Detta är min absoluta favoritapp alla kategorier. Den är perfekt för att spana in resmål, hotell, få reseinspiration och möta nya personer. Att söka på taggar så som hotellnamn, stränder och restauranger är min stora hobby.


Tripadvisor

När jag letar hotell kollar jag alltid var det står på Tripadvisor innan jag bokar, jag tycker oftast att recensionerna stämmer väldigt bra med hur jag upplever det. Väl på plats är deras funktion att hitta resmål/sevärdheter/cafeer nära där jag befinner mig är fenomenal.


Google Översätt

Ovärderlig app när jag är på resande fot. Håll telefonen mot menyn och eller en gatskylt och den översätter direkt, slå upp hur du frågor efter vägen eller hur du frågar efter priset på ett artigt vis.


Valuta +

En valuta app är oumbärlig och det spelar egentligen ingen roll vilken man har så länge den räknar rätt. Jag gillar Valuta + men XE Currency fungerar också bra.


Booking.com

När jag är på långresa och inte har bokat hotell innan tycker jag bookings app är perfekt att leta efter nästa hotell med. Här finns sista minuten hotell till bra priser, det finns alltid något ledigt och det är lättöverskådligt. Dessutom är jag mycket förtjust i kartfunktionen.


Duolingo

Egentligen är detta ingen reseapp utan en språkapp men den är rolig, lätt att använda och innan jag reser till ett nytt ställe brukar jag lära mig några nya ord med denna app.


Detta var mina tips på bra gratis appar men sedan vill jag också slå ett slag för Splittr som är en fenomenal app om du reser med flera vänner. Splittr kostar 20 kr att ladda hem men så värd. Du skriver in vilka som är med på resan, vilka som betalar vad under resans gång och när det är dags att åka hem räknar denna app ut vem som är skyldig vem pengar och hur mycket. Genialt!

Vilka appar använder du för att underlätta ditt resande?