Varför vi väljer Thailand gång på gång

bkkvypeace.jpg

Varför åker vi till Thailand igen, igen och igen? Tröttnar vi inte? Vill vi inte se något nytt? Och svaren är väl att nej vi har inte tröttnat och vi har sett nytt men återkommer ändå och här är varför.

Det är hemma

För oss som bott där är det som att komma hem. Vi känner till det mesta, vi pratar lite thailändska, vi har vänner kvar i både Bangkok och Chiang mai och att kliva av flygplanet och in på Suvarnabhumi är som att få en stor varm kram.

Klimatet

Efter att ha frusit i Vietnam och Hong Kong förra året och efter kallt väder längst ned i Europa så är Thailand ett säkert kort. Du fryser inte. Det kan komma regn men det är varmt, barnen behöver inte ha mössa på kvällen, havet är aldrig kallt och och det är tropiskt klimat. Läs min guide till var i Thailand du ska åka här.

Stränderna

Jo visst har Thailands stränder kanske blivit mer smutsiga i takt med turismen men om jag jämför med Vietnam, Malaysia och Europa är Thailands stränder helt klart bäst och barnvänligast. Väldigt sällan är det höga vågor, det är fin sand och inte mycket till strömmar. Och ja vattnet är turkost och klart iallafall när det inte är regnperiod.

 

Priserna

Thailand har blivit mycket dyrare de senaste tio åren, speciellt boende ute på öarna. Men resten av världen har också blivit dyrare. Och maten är fortfarande billig i Thailand, du får valuta för pengarna. I Vietnam, Hong Kong, Malaysia, Singapore och Taiwan är det dyrare. Likaså i Dubai, Grekland, Italien, Florida och ja helt enkelt de flesta solsäkra platserna är dyrare. I Bangkok, Chiang Mai och där emellan kan du fortfarande bo och leva riktigt billigt på sina håll. Dessutom flyger så många bolag hit att det går att hitta riktigt bra flygbiljetter till Thailand.

balong.jpg

Barnvänligheten och gästfriheten

Man kan tycka att alla länder borde vara barnvänliga men nej så är det verkligen inte. Att personalen inte ser barnen som ett problem, att de inte suckar när du anländer med barn och när du möts av folk som genuint älskar barn– ja det betyder mycket. Att det sedan är bra pooler för barn, att stranden är barnvänlig, att det finns barnsängar och barnstolar är ju en extra bonus. Och att det finns massor av andra barn att leka med. Och föräldrar att hänga med.

Och att du till 90% möts av ett leende. The land of smiles stämmer oftast (kanske inte alltid när dte kommer till poliser och taxichaufförer) och att det finns en värme och en glädje.

Förväntningar

Vi vet vad vi får och vi blir inte besvikna. Vi vet att vi får bo precis vid strandkanten, att vi får äta middag med tårna i sanden, att solnedgångarna är magiska, nätterna sammaetslena och att vi kommer bli lurade på en taxiresa eller två. När vi rest till nya länder har vi blivit besvikna på att inga boenden legat på stranden, att stället är för stort och utspritt, att du inte kan promenera längs med stranden, att det varit bullrig trafik utanför dörren, att vi inte vet vad som kan räknas som dyrt/billigt -  allt detta på grund av att vi jämfört med vad vi är vana med från Thailand och vad vi älskar. Vi återvänder för vi älskar just detta och blir inte besvikna.

Därför mina vänner åker vi tillbaka gång på gång. Vi testar nytt mellan varven men återvänder alltid. Det är som att komma hem.