Tur och retur Arlanda med Door to Gate

Har ni sett att flygbussarna börjat med en ny service som heter Door to Gate? Jag provade denna nya tjänst nu när vi reste till Madrid. Och ja, detta är genialt!

FullSizeRender.jpg

Konceptet går ut på att du blir upplockad vid din port, minibussen gör sedan max två stopp på vägen till flygplatsen och så blir du avsläppt vid din terminal. Du laddar ned deras app och bokar och betalar i den. Kostnaden beror lite på var i Stockholm du bor men för två vuxna i innerstaden till Arlanda landar priset på 339 kr - väldigt prisvärt! Du betalar nämligen 289 kr för en person och sedan tillkommer 50 kr för varje person som ska med från samma adress. Det vill säga att två vuxna och två barn från city betalar 439 kr, läs mer om priserna här.

Bussen har plats för två resväskor per person, har du skrymmande bagage som golfbag, barnvagn etc ska det anmälas i förväg. Reser du med barn har de självklart bilbarnstolar och en extra bonus; wifi på bussen.

På vägen till flygplatsen gjorde vi ytterligare ett stopp i Solna och på vägen hem från Arlanda var det raka spåret till Sjöstaden.

Ja men om flyget blir sent på vägen hem då tänker ni? Nemas problemas. När du landar sätter du på din telefon, öppnar appen och meddelar att du landat och fått ditt bagage, då kör bussen fram till den terminal du angett. Vi klev ut på Terminal 2, öppnade appen igen och såg hur minibussen befann sig två minuter bort.

USB port direkt i dörren så jag kunde ladda upp mitt portabla batteri - extra pluspoäng. Bussarna är sprillans nya Mercedes, sköna säten och dov belysning.

Och chaufförerna? Så väldigt härliga personer som verkar älska sitt jobb. På ditresan blev vi påminda om pass och säkerhetsbälte, på hemvägen hälsade han oss välkomna tillbaka, påminde återigen om bälte och berättade ungefärlig ankomsttid till vår port.

Jag som åker en del till Arlanda har länge tyckt att det saknas vettiga alternativ om du inte vill slåss på tunnelbana/tåg/buss med hela din packning men heller inte vill betala en förmögenhet. 

Jag fick prova denna tjänst gratis men jag kan ärligt säga att jag älskar Door to Gate! Vi har redan bestämt att vi kommer använda oss av dem när hela familjen åker på långresa i januari