Mauritius - hela familjens drömresa

Det finns resmål och så finns det RESMÅL. På den där listan över resmål med stora bokstäver finns ett fåtal länder. Mauritius är ett sådan. Att få ta med hela familjen till denna paradisö i Indiska Oceanen är verkligen på min bucketlist.

Jag har en nära vän som varit på Mauritius flera gånger och hon säger att det verkligen är paradiset på jorden. Dels är ju stränderna rena rama drömmen; långa, kritvita och vattnet är turkost men sedan finns det också bra snorkling/dykning, vattenfall, regnskog, vandringsleder och exotiska djur. Perfekt för en barnfamilj helt enkelt som kanske inte bara vill ligga på stranden en hel dag.

Jag tänker ofta på var vi ska åka när Älva blir lite större, när båda barnen vill se och göra mer samt är äldre vilket betyder att de också kan testa mer grejer. Väldigt högt upp på den listan finns simma med delfiner. Både att åka ut med båt för att titta på delfiner men också att simma med delfiner - två saker som du kan göra på Mauritius och dessutom även få se en val eller två.

Jag har också hört att det finns 6 stycken zip liners på Mauritius som ska vara helt otroliga. Du åker över regnskog och vattenfall, får se ön från ovan och min väns tonårsbarn var lyriska när de berättade om detta.

Du kan också få följa med och mata giraffer och träffa jättesköldpaddor som är över 100 år gamla - garanterat något som mina barn skulle älska. Så ni hör ön är så mycket mer än bara ligga på en sarong och steka.

8.jpg

Jag reser mycket med mina barn men jag är inte personen som campar med barn. Jag bor heller inte i hyddor med hål i golvet, jag vill gärna ha AC om jag är i ett tropiskt klimat, jag bestiger inte berg med barnet på ryggen utan när jag reser vill ha ha det lite härligare än hemma och semester. Jag vill gärna ha fint hotell, nära till det mesta men med en själ och inte mängdproduktion. Därför tror jag Mauritius med familjen skulle passa mig som handen i handsken.

När ska man åka då? Ja bäst rent vädermässigt är april-juni och september-december, mest regn kommer i februari och mars. Det tar ca 14 timmar att flyga till Mauritius från Sverige men väl på plats är det bara 2-3 timmars tidsskillnad vilket, enligt mig, räknas som en stor fördel. Du kan både boka charter från Sverige eller fixa resan på egna hand - vilket du föredrar.

Själv satsar jag på familjeresa till Mauritius 2018-2019.


I samarbete med Mauritius Tourism Board