Holy Greens - bra sallad i Stockholm

Äntligen har Holy Greens kommit till Stockholm. Skånes stolthet har flyttat in i Mood Gallerian men kör också Take Away från Fridhemsplan - matiga sallader och härliga juicer.

Ekologisk så mycket som det bara går, en meny som ändras med årstiderna och ett berg av härliga råvaror. Vi testade en lax- och avokadosallad samt en vietnamesisk sallad med långkokt biff och glasnudlar. Tummen upp till detta och speciellt till den sistnämna där köttet verkligen smälte i munnen och hade perfekt sting.

Till sin härliga sallad kan man också köpa till små shots av ingefära, rödbeta och annat beroende på årstid.

Snygg inredning, allt går i trä och massor av gröna växter. Du kan både sitta inne och ute i själva gallerian och ja, jag gillar det. En sallad kostar mellan 90-110 kronor och du kan lägga till extra ingredienser om du vill.

Det enda minus med detta är ljuset i lokalen. För en bloggare eller någon som älskar Instagram är Holy Greens inte kul - ljuset gör att allt får en märkligt gul färg, att allt får långa skuggor och du blir bländad medan du äter. Vissa kan nu tycka att jag raljerar över en struntsak men i en tid då 80% tar bild på sin sallad innan de äter den så får jag faktiskt nämna detta som ett förbättringsförslag. Tillsammans med mindre sallad i botten av skålen.

Sammantaget gillar jag Holy Greens och rekommenderar den vietnamesiska salladen med en ingefärsshot till. Stockholm behöver fler sådana här ställen!