Min helg i bilder

Den här helgen har jag varit själv med barnen på hemmaplan så det har varit lite same same men jag bjuder er på lite bilder ändå.

I fredags åt jag lunch på Kulturhuset. Libero och Loppi bjöd på laxsallad och chokladessert medan vi fick ta del av information gällande Liberos nya produkt Babybuzz. En helt ny typ av produkt som gör pappan mer delaktig i graviditeten och dessutom lånar Libero ut produkten, du behöver inte köpa den för dyra pengar. Win win. In och läs mer allt om Babybuzz här.

Hur fint var det inte att servera sallad i glasburk förresten? Det ska jag verkligen komma ihåg tills nästa middag!

Sedan fortsatte jag jobba tills det var dags att hämta hem Älva från förskolan. Hon har nu tröttnat helt på att sitta i vagn och vill gå, gå och gå. Det tar sin tid men det får väl göra det. Vi hämtade hem Aramis, mina föräldrar kom och hälsade på, vi åt middag och så var fredagen slut.

På lördagen sken solen så vi matade änder och tog en promenad till Sickla. Rätt snart insåg vi att det blåste ganska kallt så vi värmde oss i köpkvarteret och köpte med lunch hem.

Efter Älvas vila mötte vi upp mina föräldrar för fikadate. Pumpabakelse och pumpabröd till barnen och chokladboll till mig.

Sedan fortsatte vi i solen till biblioteket för att låna böcker innan min bror kom över för kvällshäng och pizza. Sedan ägnade jag större delen av kvällen åt att leta boende i Thailand och faktiskt bestämma vilka öar vi ska till.

Söndagen betydde tidsomställning och jag hade ställt in mig på att få gå upp runt 04. Tack och lov sov Älva till 05.15 vilket var en vinst. Märkligt hur livet förändras. Aramis tyckte vi borde ha en pumpa, jag var inte lika övertygad men mormor och Aramis försökte sig på en gubbe. Det gick sådär, den var stenhård och jag fattar inte hur folk kan få till huggtänder och detaljer i sina pumpor.

Vi gick ut på en sol promenad och det var så väldigt fint ute.

Barnen lekte i löven och det var inte riktigt lika kallt som på lördagen. Sedan var Aramis på knattegympa, Älva fick höstblåsor och så slutade helgen i skrik- och gråtfest.

Höstblåsor; ett fenomen jag inte visste fanns innan jag fick barn. Hon har blåser i händerna, under fötterna, på kinderna och tungan, hon är prickig på hela kroppen och tydligen gör det fruktansvärt ont. Hon somnar till korta stunder för att vakna med ett ryck och gallskrika. Det enda som hjälper är alvedon och jag kan säga att den här natten var inte rolig. Idag är jag hemma med henne och jag hoppas dessa blåsor försvinner snabbt, jag tycker så synd om henne.