En brunch på Hotel Skeppsholmen och Långa Raden

I söndags var det brunchsöndag och jag mötte upp Agniezka och några andra härliga personer på Skeppsholmen för att testa Hotel Skeppsholmens restaurang Långa Radens brunch.

Hotel Skeppsholmen ligger längst ut vid vattnet på Skeppsholmen i en fantastisk miljö och jag visste faktiskt inte ens att detta ställe existerade.

Både utsidan och insidan är genomtänkta; insidan med en lyxig matsal i dova färger och utsidan kantas av solstolar, vimplar och kulörta lyktor.

Brunchen består inte utav en brunchbuffé utan de har en a la carte meny som du beställer från. Vi bestämde oss för att ta in några olika rätter att dela på, för att få chansen att prova så mycket som möjligt.

Vi började med bubbel och restaurangens egen råsaft; den vi testade var gjord på ingefära, spenat och svartkål. Till det fick vi in saltade mandlar och äppelskivor med salt och creme fraiche.

Kalixlöjrom med 24 månader lagrad prästost royal, rödlök, gräslök och vispad crème fraiche.

Kallrökta lax på stekt surdegsbröd med senapskål, pocherat ägg, hollandaise och pepparrot.

Pommes frites med rapskryddad vitlöksmajonnäs, rostad tomatkräm och skånsk äppelcidervinäger. Hur mycket älskar man inte påsen?

Oxfilétoast, grillad sallad, tomat, rödlök och pepparrot.

Skeppsholmens Pilsnerkorv med Söt & Stark senap

Och finalen; Fattiga riddare fyllda med rabarber, serverade med fryst jordgubbsmousse, frukt, bär och en cappuccino. Jag gick därifrån mycket mätt och belåten och med ett leende på läpparna över denna vällagade mat.

Och eftersom söndagen var en helt fantastisk sensommardag trots att det var oktober tog jag en tur kring Skeppsholmen innan jag begav mig hemåt. Det var, som ni kan se, så väldigt vackert med höstlöv och glittrande vatten.

Jag har också hört att Långa Radens julbord ska vara något alldeles speciellt och att hotellet är jättefint så jag är såklart sugen på att testa båda två senare i år. Ett som är säkert är att jag kommer återkomma till Hotel Skeppsholmen oavsett för vilken oas det är, mitt i stan men ändå inte.