5 länder jag vill besöka i Europa

Att jag har en förkärlek till Asien lär ju ingen ha missat men jag har nyligen fått upp ögonen för Europa och alla dessa länder jag inte besökt och nu drömmer om att besöka. Här kommer min 5 - i - topp lista över obesökta länder i Europa

Montenegro

Montenegro är ett litet land som ligger precis under Bosnien och Kroatien och över Albanien. De har mycket berg, kust mot Adriatiska havet och endast 600 000 invånare. Landskapet ser helt magiskt ut och landet sägs ha världens vackraste kust. Jag har också läst att Montenegro är som en blandning mellan Norge och Franska Riverian - det låter ju inte helt fel. Den här bilden får mig att tappa andan!

Malta

Malta ligger i Medelhavet, ganska nära Sicilien. 420 000 invånare, kristallklart vatten, varmt långt in på hösten, Gozo med sin röda sand, bra mat och ja alla bilder jag ser från Malta ser fantastiska ut! Jag har varit på väg till Malta flera gånger men det blir liksom aldrig av - det är dags att ändra på!

Schweiz

Mitt i Europa ligger detta land som verkar vara en helt egen värld. Åtta miljoner invånare, klockor och choklad och riktigt dyrt är vad mina förutfattade meningar säger. Men också alper, små sjöar, ett av världens rikaste länder, fondue, rösti och välorganiserat. Eller som en guide sa till mig i Slovenien - Its the land of all amazing stuff.

Georgien

För visst tillhör Georgien Europa? Georgien gränsar till Ryssland, Turkiet, Armenien, och Azerbajdzjan, har ca 4 miljoner invånare och storslagen natur. Kaukasusbergen, gamla städer, kyrkor och kloster - landet ser ut som en saga och höst och vår här ska tydligen vara något alldeles extra.

Albanien

Landet gränsar till Montenegro och Grekland, har nästan 3 miljoner invånare och verkar ha underbara stränder med kristallklart vatten. Jag vill också se Tirana, de historiska platserna och äta skaldjur och jag har förhoppningar att turisterna ännu inte hittat hit.

Bubblare på denna lista är Norge, Island  och Irland.