Var ska man bo i London och tips på billiga hotell

Jag är med i en hel del grupper med personer som gillar att resa. En fråga som återkommer med jämna mellanrum är hotell i London. Var ska man bo, hur hittar man ett prisvärt hotell som inte är nedlusat av sängloppor och som känns värt pengarna.

Här kommer mina tips när det kommer till London och hotell.

  • Bo vid Paddington

Flyger du till/från Heathrow skulle jag välja ett hotell som ligger vid Paddington. Här finns en uppsjö av hotell, det är gångavstånd till Hyde Park och det finns både tåg, tunnelbana och massor av bussar till alla andra delar av London. Det är också hit snabbtåget går från Heathrow så du slipper resa vidare med resväska/trötta barn/jetlag. Dessutom vimlar det av restauranger, affärer, matbutiker i alla prisklasser.

  • Coop Hotellpremie

Hotell i London är dyrt, riktigt dyrt. Ett riktigt bra tips är att titta om Coops hotellpremie har lediga hotell i London de datum som du kommer att vara där. De brukar vara väldigt prisvärda och dessutom ingår frukost. Du får tillgång till dessa erbjudande om du är med i Coops medlemsklubb.

  • Erbjudande

Ha koll på Secrets Escapes för bra erbjudande på lite finare hotell. Även de stora hotellsajterna har ibland hemligt pris eller liknande, det är då det är läge att slå till.

  • Vad tycker andra

Var noga med att läsa recensioner på flera sidor innan du bokar, recensioner kan se fina ut på Tripadvisor men på en booking.com kanske de inte alls säger samma sak. Lusläs standard för alla rum, renlighet och området du ska bo i.

  • Budgetkedja

Tune Hotels är en hotellkedja med budgetpriser i England - väl värt att kolla upp. Också värt att ha koll på B&B och Air BnB också.

  • Välj bort frukost

Frukost på 3-stjärniga hotell i London är nästan aldrig bra. Vitt rotat bröd, sylt, coco pops och om du har tur stekt ägg och en skiva bacon. Besök istället ett Pret för frukost och bo billigare. Bor du däremot på boutiquehotel i Kensington eller på The Savoy så skulle jag inte missa frukosten för allt i världen.

Missa inte mina 12 bästa London tips om du är på väg till Englands huvudstad.